'Türk Yıldızları' 11 Ekim'de Mudanya Semalarında Uçacak

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı "Türk Yıldızları", Mudanya Mütarekesinin imzalanmasının 92'nci yılı dolayısıyla 11 Ekim'de Mudanya semalarında gösteri uçuşları yapacak.

Kaymakam Orhan Çiftçi, Kaymakamlık'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 11 Ekim'in, mütarekenin imzalanmasının 92'nci yılı olduğunu söyledi.

Bu önemli gün dolayısıyla bazı etkinlikler planlandığını belirten Çiftçi, "Mudanya Mütarekesinin imzalanmasının 92'nci yılında Hava Kuvvetlerimizin göz bebekleri olan Türk Yıldızlarının ilçemizde yapacağı gösteriden dolayı çok mutluyuz. Bu anlamda resmi kurumlar olarak bize düşen görevleri yerine getirip kendilerine yardımcı olacağız" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay da Türk Yıldızlarının her türlü talebini yerine getirip tüm ihtiyaçlarını belediye olarak karşılayacaklarını bildirdi.

Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu ise "11 Ekim'de yapacağımız gösterilerimizle sizleri mutlu edebilirsek en önemlisi budur. Ülkemizde yılda 11 kez yaptığımız bu gösteriler bizim için çok önemli ancak şehit kanlarıyla yıkanmış Çanakkale Savaşları ve Mudanya Mütarekesi günlerinde yapacağımız gösteriler daha da bir anlamlıdır" diye konuştu.

Gösteri uçuşları öncesi birkaç kez ilçeye gelip ön çalışma yaparak azami titizlik göstereceklerini vurgulayan Koltukoğlu, 6 uçakla yapılacak uçuşların saatini daha sonra belirleyeceklerini ve provayı 10 Ekim'de gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA