Özelleştirmeye Karşı Başından Aşağı Kömür Döktü

Muğla’da bulunan termik santrallerin özelleştirilmesi nedeniyle Yatağanlı bir maden işçisi dünyada ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan ‘bir kova buz’ etkinliğine alternatif olarak başından aşağı bir kova kömür döktü.

Özelleştirmeye Karşı Başından Aşağı Kömür Döktü

Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı yürütülen direnişe dikkat çekmek için Yatağanlı maden işçisi Hikmet Turan, ‘Bir Kova Buz’ etkinliğine alternatif olarak ‘bir kova kömür’ kampanyası başlattı. Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YEAŞ) bünyesinde bulunan ve Yatağan Termik Santrali’ne kömür temin eden Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müdürlüğü’nde çalışan Turan, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için başlatılan ve dünyada hızla yayılan ‘Bir Kova Buz’ etkinliğine alternatif olarak özelleştirmeye karşı vermiş oldukları direnişe dikkat çekmek için ‘Bir Kova Kömür’ kampanyası başlattı. Yatağan Termik Santrali’ne kömür temin eden GELİ Müdürlüğü’nde çalışan maden işçisi, Yatağan ilçe merkezinde bulunan Madenci heykeli önünde kafasında aşağı bir kova kömür döktü.

Bir Kova Kömür Eylemi öncesinde açıklama yapan Turan, “Özelleştirmenin bizleri öldüreceğini biliyoruz, tıpkı Soma’da olduğu gibi. Ama biz biliyoruz ki Yatağan, Soma olmayacak. Bizler, özelleştirme hastalığına yenilmeyeceğiz. Yatağan işçisi olarak, alıcı firmalara fabrikalarımızı teslim etmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA