Ödemiş’te Kurtuluş Coşkusu Manga İle Yaşanacak

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlamalarının programı belli oldu.

Ödemiş’te Kurtuluş Coşkusu Manga İle Yaşanacak
Ödemiş Belediyesi’nce 3-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde sevilen grup Manga sahne alacak.
3 EYLÜL’DE MEHTERAN YÜRÜYÜŞÜ VE FUAR AÇILIŞI
Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra rahvan at yarışı heyecanının da yaşanacağı etkinlikler ilçenin kurtuluş günü 3 Eylül’de start alacak. 3 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’da Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek tören ile kurtuluş günü kutlanacak. Saat 10.00’da yapılacak törenin ardından akşam 19.00’da Hükümet Meydanı’ndan başlayarak mehteran yürüyüşü düzenlenecek. Saraçoğlu Caddesi, Anadolu Caddesi ve Ortaç Sokak güzergahında mehter takımı eşliğinde düzenlenecek yürüyüş Fuar Alanı önünde son bulacak. Saat 20.00’da düzenlenecek tören ile Ödemiş Milli Fuarı 30. kez kapılarını açacak.

KALAY, HEMŞERİLERİYLE BULUŞACAK
Etkinlikler 4 Eylül Perşembe günü de 11. Çocuk Kitapları Fuarı açılışı ve konser ile devam edecek. Saat 17.00’da Engelsiz Kahve önündeki Aykut Oray Sanat Sokağı’nda 11. Çocuk Kitapları Fuarı açılarak, resim şenliği yapılacak. Saat 20.30’da 125. Yıl Kültürpark’ta TRT İzmir Sanatçıları bir konserle Ödemişlilere müzik ziyafeti çekecek. TRT’nin Ödemişli ses sanatçısı Osman Kalay da hemşerileriyle buluşacak.

AKARTÜRK, İZMİR DEVLET TÜRK DÜNYASI DANS VE MÜZİK TOPLULUĞU KONSERİNE KONUK OLACAK
5 Eylül Cuma günü etkinliklere ÖYKAM ve yine 125. Yıl Kültürpark ev sahipliği yapacak. Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap’ın Kadın Efeler resim sergisi ÖYKAM’da saat 17.00’da açılacak. Açılışın ardından yazar Etem Oruç, “Türk sanatında efelik kültürü” üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

Saat 20.30’da İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu bir konser verecek. Konserde konuk sanatçı olarak Ödemiş’in ünlü ve güçlü sesi Bedia Atatürk sahne alacak. Saat 20.30’da başlayacak konserin adresi 125. Yıl Kültürpark olacak.

MANGA 6 EYLÜL’DE SARAÇOĞLU’NDA
6 Eylül Cumartesi akşamı 92. kurtuluş coşkusu Manga konseriyle doruğa ulaşacak. Sevilen rock grubu Manga parçalarını Ödemişliler için söyleyecek. 2010 yılı Eurovision Şarkı Yarışması’nda ikinci olan Manga, 6 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.30’da Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu’nda sahneye çıkacak.

Etkinliklerin son günü olan 7 Eylül’de heyecan Demircili’deki rahvan at yarışı pistinde başlayacak. Saat 12.00’da atlar kurtuluş anısına rahvan koşacak. Ödemiş Belediyesi resim kursu kursiyerlerinin resim sergisi aynı saatte nikah salonunda açılacak. Kurtuluş etkinliklerindeki son konser saat 20.30’da Ödemiş Belediyesi TSM ve THM korolarının katılımıyla düzenlenecek. Seher Dilmaç ve Tolga Meriç’in de konuk sanatçı olarak katılacağı konser de 125. Yıl Kültürpark’ın ev sahipliğinde saat 20.30’da başlayacak.
Kaynak: İHA