Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi İnşaatında Sona Yaklaşılıyor

Sağlık Bakanlığının, yaklaşık 3 yıl önce hastanelerin nitelikli ve konforlu yapıya dönüştürülmesine ilişkin projesi kapsamındaki Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, mimari bakımdan adeta bir uzay üssünü andıran, temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından atılan bina, Sağlık Bakanlığının ön gördüğü tüm fiziki şartları barındırıyor.
Bursa-İzmir karayolu kenarındaki yeni hastane binasında, hasta odaları koğuş tipi değil, bir ya da iki yataklı olacak. Yataklar arasında perde bulunacak. Hasta yatağı başlarında ve banyolarda hemşire çağrı sistemi bulunacak. Odalar, internet, dolap, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunacak şekilde tasarlandı.
Hasta yatağı yanında rahat refakatçi koltuğu, her oda içinde tuvalet, lavabo ve banyo bulunuyor.
Hekim odalarının bulunduğu alanda, hastaların oturup bekleyeceği ferah bir bekleme alanı olacak. Yeni hastanede, nakil ünitesinde pozitif ve negatif yönde ayarlanabilir steril havalandırma sistemi, poliklinik ağı, entegre yoğun bakım, klinik bilgi sistemi, VIP üniteler, helikopter pisti, lojistik ve tıbbi giderler gibi özellikleri içinde barındıran merkezler yer alacak.
Akıllı bina sisteminde inşa edilen hastanede, temiz ve atık su arıtma sistemi, kojenerasyon sistemi, sterilizasyon otomasyon gibi hizmetler de bulunacak. 35 bin metrekarelik hastane projesinde 6 ameliyathane, üroloji, beyin cerrahi, ruh sağlığı, intaniye, kadın doğum, iç hastalıkları, çocuk ve birçok farklı birimde hizmet verilecek.
İnşaatın kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Kaynak: AA