Kululu Gurbetçiler İsveç’teki Seçimler İçin Oy Kullandı

Konya’nın Kulu ilçesine tatil için gelen gurbetçiler, 14 Eylül’de İsveç’te yapılacak olan genel ve yerel seçimler için sandık başına giderek oy kullandı.


Tatillerini geçirmek üzere Kulu ilçesine gelen İsveç’te yaşayan Kululu gurbetçiler 14 Eylül’de yapılacak olan genel ve yerel seçimler için sandık başına gitti. Sağ ve sol blok olarak ayrılan 9 partinin katıldığı seçimler için gurbetçiler, İsveç Fahri Konsolosluğu’nda İsveç Büyükelçi yetkilileri ve Kulu İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve nezaretinde kurulan sandıklarda oy kullandı. İsveç’te Moderoterna Partisi Milletvekili olan ve bu seçimlerde de 2. kez adaylığını açıklayan Sedat Doğru ile Milletvekili İsveç asıllı Mattias Zackrisson Kululu gurbetçilerden kendilerini desteklemelerini istedi.

İsveç’teki seçimler hakkında bilgi veren İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, İsveç Devleti'nin Büyükelçilik aracılığıyla Kulu’da yaşayanların yerinde demokratik haklarını kullanmaları için bu imkanı sağladığını söyledi.

Bu imkanın Kulu için Kululu İsveçliler için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Akdeve, "Bu fırsatları şu an Kulular çok iyi değerlendiriyorlar. Gerçekten ciddi bir ilgi var. Oy kullanmak için herkes Konsolosluğumuza gelip oy kullanmaktadırlar. Şu an Kulu’da olmayıp da İsveç’te yaşayan Kululuların da 14 Eylül’de demokratik haklarını kullanacağını da ümit ediyorum” dedi.

Sandık başına giderek oy kullanan gurbetçiler de, kendilerinin İsveç bireyleri olduklarını belirterek, "İsveç’te yaşayan Kululular olarak biz de varız. Kululular İsveç için önemli. Kululular olarak İsveç ekonomisine katkı sağlayanlar olarak söz sahibi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA