Kayıt Parası Alan Okullara İnceleme

Tokat’ta velilerden kayıt parası ve kırtasiye malzemesi talep ettiği iddia edilen okullar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde okullarda hiçbir ad altında kayıt parası ve malzeme talep edilmediği ve talep eden okullar hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “2014-2015 eğitim- öğretim yılında ortaöğretim kurumları 9. sınıflara kayıtlar YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) ve öğrenci tercihleri dikkate alınarak bakanlığımız tarafından 22 Ağustos 2014 tarihinde yapılmıştır. Yerleştirmeler kesin kayıt niteliğinde olup ayrıca kayıt için müracaat edilmesine ek belge ve bilgi götürülmesine gerek bulunmamaktadır. Okullara yerleştirilen öğrencilerimizden kayıt parası ve herhangi bir ad altında para, belge talep edilmemektedir. Bu duruma haber olan okullarımız için gerekli incelemeler başlatılmıştır. Özel okullara eğitim ve öğretim desteği talebinde bulunan velilerimizle ilgili işlemler e-okul sistemi üzerinde yapılmakta olup değerlendirme bakanlığımızca yapılacaktır. Bakanlığımız ilimiz için okul öncesinde 117, ilkokullarda 174, ortaokullarda 283, liselerde 70 kontenjan belirlemiştir.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, bazı okullarda velilerden 25 TL değerinde pul parası ve kırtasiye malzemesi istendiği yönünde basın açıklaması yapmıştı.
Kaynak: İHA