Kanalizasyonları Yok, Atık Su Bedeli Ödüyorlar

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde kanalizasyonu olmayan sokakta oturan vatandaşlar, atık su bedeli ödeyince isyan etti.

Kanalizasyonları Yok, Atık Su Bedeli Ödüyorlar

Alt yapı ve kanalizasyon işlemleri henüz tamamlanmayan Kurtpınar Mahallesi 70, 71 ve 72. sokaklarda yaşayan vatandaşlar, su faturasında atık su bedelini 33 TL görünce şaşkına döndü. Kanalizasyon olmadığından ötürü ayda iki kez vidanjör çağırdıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Alper Bezgin, bir an önce kanalizasyonlarının yapılmasını istediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ise, atık su bedellerinin geri ödeneceğini müjdeledi. Kanalizasyon işlemlerinin büyükşehire devredildiğini anlatan Tepe, "Büyükşehirin almış olduğu karara göre vidanjör ücretleri 55 TL’dir fakat biz Muratlı’da 1 TL’den devam ediyoruz. Böyle de devam edecektir. Halkımızı zor durumda bırakmayız. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. İlçede kanalizasyon bitene kadar vidanjör ücreti 1 TL’den devam edecek" diye konuştu.

Başkan Tepe, yasa gereği kanalizasyonları olmayan sokaklardan alınan atık su bedellerinin de büyükşehire verilecek dilekçelerle geri alınabileceğini öne sürdü.
Kaynak: İHA