Güney Açıklaması

Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Günay, Kumru ilçesinde bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün kapatılması veya başka bir ilçenin Tapu Kadastro Müdürlüğü ile birleştirilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.


Genel Müdür Davut Güney, sosyal medyada ileri sürülen ve Kumru ilçesinde Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün kapatılacağı ve tapu kadastro kayıtlarının Fatsa ilçesine taşınacağına ilişkin haber ve yorumların doğru olmadığını belirten bir açıklama yaptı. Günay, “Genel Müdürlüğümüze bağlı tapu müdürlükleri, mevzuat çerçevesinde yılda ortalama 7 milyon işlem gerçekleştirmekte ve yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet vermektedir. Genel Müdürlüğümüzce tapu hizmetleri yurt genelinde bütün ilçelerimizde herhangi bir nüfus veya bölge farkı gözetilmeksizin gerçekleştirilmektedir. Kumru ilçemizde olduğu gibi her ilçede de tapu teşkilatı hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

Bu konuda hiçbir bilgi ve açıklama olmamasına rağmen konunun sosyal medyada gündeme getirilmesini manidar bulduklarını belirten Güney, “Bu kapsamda Kumru ilçemizde bulunan Tapu Müdürlüğümüzün başka bir ilçenin tapu müdürlüğü ile birleştirilmesi ya da kapatılmasına yönelik haberler hiçbir somut veriye dayandırılmaksızın tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmayan, manipülasyona yönelik ve siyasi maksatlarla yapılmış, haber değeri de olmayan ifadelerden oluşmaktadır” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA