Ereğli'de Yunus Emre Açık Otoparkı Hizmete Açıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Açık Otopark alanı vatandaşın hizmetine sunuldu.

Ereğli'de Yunus Emre Açık Otoparkı Hizmete Açıldı

Ereğli’nin en önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununa Ereğli Belediyesi çözüm üretiyor. Yunus Emre Meydanı eski Öğretmen evi sahası, otopark alanı olarak düzenlendi.

Yaklaşık 15 günlük süre zarfında bordür ve kilitli parke taş döşemeleri tamamlanan otopark alanının zemini de hazır hale getirildi ve Ereğlili vatandaşların hizmetine sunuldu. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin otopark sorununa kalıcı çözümler üreteceklerini ifade ederek, “Ereğli’de ciddi anlamda bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluk aynı zamanda park sorununu da beraberinde getiriyor. Şehir merkezinde yaşanan bu soruna ciddi anlamda çözüm üretecek hiçbir çalışma yapılmamış. Belediye olarak yaptığımız değerlendirmeler ışığında eski Öğretmen evi alanını otopark haline getirdik. Özellikle Kaymakamlık binamızın bu bölgede olması, aynı zamanda şehrin en işlek caddesi olması yanında yoğunluğun diğer bölgelere göre daha fazla yaşanması buradaki araç trafiğini felç ediyordu. Gerekli çalışmaları ekiplerimiz başlattı ve kısa süre zarfında tamamlayarak halkımızın hizmetine sundu. Yaklaşık 3 bin 900 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan otopark 250 araç kapasitesindedir” dedi.

Başkan Özgüven otopark sorununun şehrin genelinde hissedildiğini vurguladığı açıklamasında, “Özellikle Ulu Cami civarında yaşanan trafik yoğunluğunu da en kısa sürede çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bunun için de Ulu Cami Meydanı Otoparkı’nı kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” diye konuştu.

Başkan Özgüven, araçların kaldırım kenarlarına gelişigüzel park edilmemesini isteyerek, vatandaşların otoparkları tercih ederek otopark bilincinin yerleşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA