Erdoğan: Bu bir veda değil Fatiha

Erdoğan, AK Parti'nin tarihi kongresinin yapıldığı Ankara Arena'nın kapısından girerken partililere seslendi.

Erdoğan: Bu bir veda değil Fatiha
ERDOĞAN: ASLA BİR VEDA DEĞİL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da saat 10.00 sıralarında salona geldi.

Başbakan Erdoğan, kongre salonu önünde bekleyenlere yönelik bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


'Kalabalığı selamlayan Erdoğan, bugün yaşananın 'bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliği' olacağını vurgulayarak, Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır bunu böyle bilmenizi istiyorum. Buraya gelen siz değerli kardeşlerim bir şeyi ortaya koyuyorsunuz; biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz; hep birlikte Türkiye'yiz diyorsunuz.

Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a 780 bin kilometrekare hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu; olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Meydanlarda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik, yine böyle yürüyeceğiz. İnanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşimiz çıkacaktır.

Aranızdan ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum, ama bugüne kadar genel başkan, başbakan sıfatıyla aranızdaydım. İnşallah bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım.


Vatandaşlardan haklarını helal etmelerini isteyen Erdoğan, kendisinin de hakkının vatandaşlara helal olduğunu belirterek, kongrenin yapılacağı salona giriş yaptı.

YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ


Yeni kabinenin Cuma günü kurulacağını dile getiren Erdoğan, 'İnanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin töreni, devir teslim töreninden sonra da kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz ve cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır' dedi.

Başbakan Erdoğan, partililerden helallik istedi.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte kongre salonuna girdi. Erdoğan çifti, sahneye çıkarak partilileri ve delegeleri selamladı.

Partililere kırmızı karanfil dağıtan Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerken, Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği 'Aynı Dağın Yeliyiz' adlı şiiri yayınlandı.