“En büyük marjinal benim”

CNN TÜRK TV'de yayınlanan Şirin Payzin'in sunduğu'No Ne Oluyor' adlı programa HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuk oldu. Önder, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili marjinal kişilerin katkılarını konuşurken en büyük marjinalin kendisi olduğunu söyledi.

“En büyük marjinal benim”
Sırrı Süreyya Önder, başkanlık sistemiyle ilgili AK Parti'yi desteklemeyeceklerini ve karşılarında en direnişli muhalefet olarak kendilerini bulacaklarını ifade etti.

“Biz bu yola birlikte çıktık, son güne kadar da birlikte gideceğiz. Bizim kurtulmamız gereken bir tek şey var o da sosyolojiyi yanlış okumak. Eğer bazı bileşenlerimizin varlığı bizi belli bölgelerde zorlayacaksa bize düşen şey o bölgelerde daha iyi çalışmak.” diyen Önder, “En büyük marjinal olarak kendimi görüyorum. Kıyıda kalan demektir marjinal. Tarih büyük davaların yürütücülerinin marjinal olduğunu yazar.” şeklinde konuştu.

Şirin Payzin'in, “AK Parti'yi başkanlık sistemi konusunda destekleyecek misiniz?” sorusunu sorması üzerine Önder, “Bize ihtiyacı olursa biz demokrasinin teminatıyız. Başkanlık sistemini desteklemeyeceğiz. Çok net söylüyorum bu şekliyle desteklemeyeceğiz. Bu şekliyle karşılarında en direnişli muhalefet olarak bizi bulacaklar.” ifadelerini kullandı.

Şirin Payzin'in, “Bu şekliyle derken hangi şekliyle?” sorusuna da Önder şöyle cevap verdi: “Dengesi olmayan bu mekanizmalar gelişmeden, demokratik denetleme mekanizmaları gelişmeden bir tek insanın iyiliği üzerinden ihya olunacak ya da bir tek insan yanlışıyla büyük yaralar alacak bu sistem, tümü kolektif yapılardan gelmiş insanlar olarak karşılarında bizi bulacaklar.”