Emet Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Uzunçam köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 15:30‘da başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Yaklaşık 40 hektar ormanın zarar gördüğü yangında, soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlçede hava sıcaklığının 38 derece olması nedeniyle ormanda yeniden ufak çaplı kıvılcımlar oluşuyor. Orman alanında soğutma çalışmaları için bekleyen orman ekipleri hemen yangını müdahale ederek söndürüyor. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, yangın söndürme çalışmalarına Ege bölgesinin her yerinden belediye ve orman işletmelerine ait itfaiye aracı,dozer, arazöz ve yaklaşık 300 kişilik yangın söndürme ekibi katıldı.

Söndürme çalışmaları hakkında bilgi veren Emet Kaymakamı A.Gazi Kaya, "Maalesef ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımız henüz sebebi belli olmayan nedenden dolayı zarar gördü. Şu an itibariyle orman yangını tamamen kontrol altına alınmış durumdadır. Yangının söndürülmesinde gerçekten, başta orman personeli, yangın çevresindeki köy halkı,Eti Maden İşletmeleri personeli, Ege bölgesindeki tüm belediyeler seferber olmuştur. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah böyle orman yangınları bir daha yaşamayız" dedi.

Kaynak: İHA