El Bombalı Düelloya 1 Tutuklama

Didim'de iki grup arasında başlayan kavgada, polisin olay yerine gelmesiyle facia son anda önlenmiş, olayda 2 adet el bombası polisin dikkatli davranması sonucu yakalanmıştı.

El Bombalı Düelloya 1 Tutuklama
Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklandı.
Didim'de iki grup arasında başlayan kavgada, polisin olay yerine gelmesiyle facia son anda önlenmiş, çıkan kavgaya 5 kişi karışmış, düello yapmak için yanlarında getirdikleri 2 adet el bombası ise polisin dikkati sonucu patlamadan ele geçirilmişti.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili yaptığı geniş çaplı soruşturma sürerken olayla ilgili de detaylar ortaya çıktı.

İddialara göre; Pazartesi gece yarısı Çamlık Mahallesi 417 sokak üzerindeki araç parkında meydana gelen kavga olayı ve arkasında iki grubun kavgasının ve göz korkutma olayının yattığı öğrenildi. Bir eğlence mekanına gelen İ. Y., S. A., M. K., M. D. ve Suriye uyruklu A. E. isimli kişiler, bir gün önce kavga ettikleri M. K. ile görüştü. Kavga olayından sonra polisin kavgada bulunanların üzerinden birisinde ruhsatsız tabancasını alması üzerine mekana gelen kişiler, mekan sahibinden silah karşılığında para istedi ve vermediği takdirde işyerini bombalayacakları tehdidinde bulundukları ileri sürüldü.

Eğlence mekanının sahibi M. K. Polise giderek kişilerden şikayetçi olması üzerine 5 kişi polisleri tarafından fark edildi. Kaçan şahısların araç park alanına bir şeyler bıraktığını fark eden polis, bölgede yaptıkları aramada, bir arabanın lastik altında taşınması yasak olan birisi savunma, birisi saldırı tipli 2 adet el bombası buldu. Kaçmaya çalışan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, kişilerin kaçmaya çalıştıkları esnada el bombalarını üzerlerinde yakalanmaması için bıraktıkları öğrenildi. Düello için getirildiği belirlenen patlamamış vaziyetteki el bombaları, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bomba İmha Uzmanı tarafından olay yerinden alınarak, güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan 5 kişi, sorgulanmak üzere getirildikleri Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Didim Adliyesi’ne sevk edildi. Suriye uyruklu A. E., mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderilirken, diğer dört kişi ise, denetimli serbestlik ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA