Burhaniye’de İzmit Pişmaniyesini Tanıttılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, stant açan İzmitli pişmaniyeciler, pişmaniyenin yapılışını gösterdiler ve satış yaptılar.

Burhaniye’de İzmit Pişmaniyesini Tanıttılar
İskele yat limanı yanındaki stantta sergilenen pişmaniye yapımı, çok sayıda vatandaşın ilgisini çekti.
Burhaniye’de, hafta sonunda düzenlenecek olan 25. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali için ilçeye gelen İzmitli bir pişmaniye üretim firması, bir taraftan ürünlerini satarken, bir taraftan da pişmaniye imalatını gösterdi. 4 kişilik ekip pişmaniye yaparken, meraklı kalabalık da onları seyretti. Pişmaniyecilere teşekkür eden Hüseyin Zorlu, “Burhaniye’mize İzmit’ten gelen pişmaniyeci arkadaşlara teşekkür ederim. Buradaki yöremizde pişmaniyenin nasıl yapıldığını gösteriyorlar. Hem tattırıyorlar, hem satış yapıyorlar. Bence iyi oldu. İşlerinde başarılar diliyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yöremizi tanıttıkları böyle hizmet verdikleri için” dedi.

Pişmaniye üreticisi Ayhan Akkılıç da” Pişmaniyenin öncelikle ağırlık maddesi şeker. Un ve yağdan ibaret. Şeker 180 dereceye kadar kaynatıldıktan sonra taş da soğutuyoruz. Daha sonra bu pişirdiğimiz unla yağla karıştırıyoruz. Meyhane ile kaynatılan şekeri karıştırıp çeke çeke pişmaniye yapıyoruz. Kullandığımız ürünlerin hepsi doğal. Böyle festivallere katılıyoruz. Gösteri yapıyoruz. İşimizi çok seviyoruz. Yöreye tanıtım için geldik. Satışlarımız çok güzel. Herkesi festivale bekliyoruz. Paketlerde taze ürün sunuyoruz. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA