Apple, yeni iPad için çalışıyor

Yeni akıllı telefon modeli iPhone 6’yı Eylül ayında tanıtması beklenen Apple, son dönemde iPad satışlarında yaşanan düşüşün ardından yeni bir iPad modeli üzerinde çalışmaya başladı.

Apple, yeni iPad için çalışıyor
Kalifornia kökenli donanım ve yazılım firması Apple, anlaşmalı olduğu üretici firmalar ile bir yıldır daha büyük bir iPad modeli üzerinde çalışıyormuş. Açıklanmayan kaynaklardan alınan bilgiye göre 12.9 inç ekranlı dev iPad modelinin üretimine 2015'in ilk çeyreğinde başlanacak.

Apple'ın iPhone'dan sonra en büyük kazanç kaleminin tablet bilgisayarlar olduğunu düşünürsek, yeni bir ürün boyutu ile elindeki pazarı büyütmek istemesi hiç de olmayacak iş değil. Şu ana kadar Apple sadece 9.7 inç boyundaki klasik iPad ve 7.9 inç'lik iPad Mini'yi piyasaya sürdü. Belki de Tim Cook farklı kullanımlara yol açacak daha büyük bir modelin zamanı geldi diye düşünüyor olabilir.

Ayrıca Apple'ın çalıştığı üretici firmalardan gelen diğer haberlerde, şu anda yeni bir 9.7 inçlik klasik iPad modelinin üretimine geçildiği bilgisi de geldi. iPad Mini'nin gelişmiş bir modeli ise üretim için onay bekliyormuş. Bu iki güncellenmiş modelin yılbaşına doğru oluşacak alışveriş fırtınası dönemine yetişeceği tahmin ediliyor.

Araştırma firması Gartner'ın verdiği bilgiye göre, tablet bilgisayar pazarında şu anda Android cihazların hakimiyeti sürüyor. Pazarın %62 kadarlık büyük kısmı Android tablet modellerinin elinde. Apple'ın iPad serisi ise pazarın %36'sına sahip. Ama bu rakam geçen sene %53 idi, yani Apple tablet alanında ciddi kan kaybetmiş. Yeni ve büyük bir iPad bu durumu olumlu yönde değiştirebilir.