Sabiha Gökçen'in İzindeki Kadınlar

İlk Türk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in de 1936-1937 yıllarında eğitim aldığı Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'ndeki üç kadın öğretmen, herkese havacılığı sevdiriyor.

THK Planör Uçuş Öğretmeni Kamile Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında kendisinin de İnönü'de eğitim aldığını belirterek, eğitimlerini tamamlayıp 2012 yılından beri öğretmen olarak görev aldığını kaydetti.

Sabiha Gökçen'in Türkiye'nin gururu olduğunu ifade eden Uysal, "İlk savaş pilotu unvanı var. Kendisinin 8 bin saatlik uçuşu bulunuyor. Bunların 32 saati muharebe görevi. Atatürk'ün manevi kızının olmasının yanında pilotluğunu örnek alıyorum. Onun kadar uçuş saatine sahip olmak ve onun gibi yetenekli olmak imkansız" diye konuştu.

-"Gökçen'in eğitim aldığı yerde eğitimci olmak mutlu ediyor"
THK Model Uçak Öğretmeni Tuğba Özdemir ise 16 yaşında yamaç paraşütüyle tanıştığını ve yaklaşık 4 yıldır da bu görevini sürdürdüğünü bildirdi.
Sabiha Gökçen ile aynı eğitimi almanın gurur verici olduğunu vurgulayan Özdemir, "Gökçen'in eğitim aldığı bir yerde eğitimci olmak beni mutlu ediyor. Model uçak kursularını kadın arkadaşlarıma tavsiye ederim. Model uçak kursundaki tek kadın öğretmenim. Burası bir kadın için ideal bir yer" dedi.

THK Yamaç Paraşütü Öğretmeni Tuğba Özkül de 2003 yılında yarışma organizasyonuyla havacılığa başladığını anlattı.
İlk havacılık eğitimini 2008 yılında aldığını aktaran Özkül, şöyle konuştu:
"2011 yılından beri THK'da görev alıyorum. Yamaç paraşütü çok güvenli bir spordur. Adrenalinin fazlasıyla yaşanabileceği bir spor. Sabiha Gökçe de burada eğitim aldı. Biz de onun izinden gitmek istiyoruz. 2008 yılında bayan pilot sayısı azdı. Ancak şimdi bayan pilot sayımız gittikçe artıyor. Yarışmalarda derece alan bayan sporcularımızın da milli takım adına yarışma şansı çok yüksek."
Kaynak: AA