Pertek'te Uygulanacak Köye Dönüş Projeleri

Pertek Kaymakamlığının Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projeleri kapsamında hazırladığı 2 projenin kabul edildiği bildirildi.

Pertek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Dorutay ve Konaklar köylerinde uygulanacak Çok Amaçlı Köy Evleri Projesi'ne dikkat çekilerek, insanların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmelerini sağlayıp terör ve diğer nedenlerle ortaya çıkan göçü tersine döndürmenin hedeflendiği belirtildi. Bu proje kapsamında kırsal alanlarda yaşam kalitesini arttıracak çok amaçlı toplum merkezleri inşa edileceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Pertek'te Hayat Var Projesi kapsamında da çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönmesinin sağlanması hedefleniyor. Bu projemizle ilçemizde terör, güvenlik kaygıları ve işsizlik gibi nedenlerden dolayı yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızdan gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin geri dönüşlerinin kolaylaştırılması, geri dönülen yerlerde gerekli eğitim alanlarının tesisiyle sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması, kadın ve çocuklara eğitim verilmesi ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi amaçlandı. Bu kapsamda 6 eğitim merkezi oluşturularak donatılacak. Çocuk ve kadınlarımızın kişisel gelişimleri, bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek."
İki projenin toplam maliyetinin 275 bin lira olduğu belirtildi.
Kaynak: AA