Novi Pazar Devlet Hastanesi Nefroloji Bölümü’ne Malzeme ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sırbistan’da yaklaşık 200.000 kişiye hizmet veren Novi Pazar Devlet Hastanesi’nin Nefroloji Bölümü’ne TİKA tarafından malzeme ve tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu.

Novi Pazar Devlet Hastanesi Nefroloji Bölümü’ne Malzeme ve Ekipman Desteği

Sırbistan’da önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu çerçevede Sırbistan’ın Novi Pazar, Raşka, Tutin, Syenitsa, Karadağ ve Kosova sınırındaki bölgeler de dahil olmak üzere yaklaşık 200.000 kişiye hizmet veren ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle sağlık alanında yeterince yatırım yapılamayan Novi Pazar Devlet Hastanesi Nefroloji Bölümü’ne TİKA tarafından malzeme ve tıbbi ekipman yardımında bulunuldu.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Nefroloji Bölümü’ne TİKA tarafından sağlanan malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgiler verdi. Proje ile çok sayıda böbrek hastasının iyileşme zamanını kısaltmayı amaçladıklarını ifade eden TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, projeden Novi Pazar ve çevre bölgelerin de faydalanacağını, Sırbistan genelinde çok sayıda sağlık, eğitim, tarım ve kültür projeleri gerçekleştirdiklerini kaydederek,projenin hayırlı olmasını diledi.

NoviPazar Devlet Hastanesi yetkilileri ise, törende yaptığı açıklamada, Nefroloji bölümünde yılda 16.000 diyaliz işlemi yapıldığını, 700 ultrason işlemi gerçekleştirildiğini, ancak diyaliz merkezinde bulunan ultrason cihazının hem nefroloji bölümü hem de diğer bölümler tarafından kullanılması nedeniyle bu durumun kronik rahatsızlığı bulunan böbrek hastaları için sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

TİKA’nın temin ettiği ekipmanlar ile cihaz eksikliği problemlerinin ortadan kalktığını ifade eden yetkililer, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini ileterek, desteklerinden dolayı ekipman temin edilen odaya TİKA Odası adını verdiklerini kaydetti

Kaynak: İHA