Mudanya Belediyesi Stratejisini Belirledi

Mudanya Belediyesi’nin 2015-2019 dönemini kapsayan stratejik planlama çalışmaları sonuçlandı.

Mudanya Belediyesi Stratejisini Belirledi
İki ay gibi bir süre de tamamlanan planlar, eylül ayında belediye meclisinin onayına sunulacak.
Mudanya Belediyesi’nin yaklaşık iki ay süren çalışmaları sonunda tamamlanan stratejik planlama çalışmaları, “huzurlu ilçe” idealinin gerçekleşmesi için bir rehber olacak. Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve hizmet kalitesi standartları yüksek bir belediye yapısının oluşturulması maksadıyla yürütülen çalışmaların önemine işaret eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz," Mudanya için daha iyi bir gelecek hazırlamak istiyoruz. Bu çalışmalar, huzurlu Mudanya idealimizi gerçekleştirmek için bir rehber olacaktır. Stratejik planımız geniş bir katılımcılık anlayışı ile bilimsel verilere dayalı analizler yapılarak hazırlanmıştır" dedi.

Planın eylül ayında meclis onayına sunulacağını ve halka da duyurularının yapılacağını anlatan Türkyılmaz, stratejik planlama çalışmaları için birim müdürlerinden ekip oluşturulduğunu söyledi.

Personel ile de stratejik planlama bilgilendirme toplantısı yapıldığını belirten Türkyılmaz, "Personel, vatandaş ve kanaat önderleri araştırmaları yapılmıştır. Paydaşlar analizi, SWOT analizi, mevzuat analizi yapıldı. Vizyonumuz, misyonumuz, hedeflerimiz ve stratejilerimiz oluşturuldu" dedi.

Kaynak: İHA