İrak'taki Çatışmalar

Eskişehir'de bir grup kadın, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Şengal bölgesinde yapılan saldırıları ve kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Meserret Yavaş, IŞİD çeteleri tarafından yapılan saldırıların yaklaşık 1 aydır sürdüğünü belirterek, bu süreçte binlerce Ezidi kadın ve çocuğun katledildiğini, göç yollarında açlıktan ve susuzluktan dolayı öldüklerini söyledi.

Kadınların, ele geçirilenler tarafından savaş ganimeti olarak pazarlarda köle olarak satıldığını iddia eden Yavaş, şunları söyledi:
"Şengal Dağı'na sığınanlar ise açlık ve susuzlukla terbiye etmeye çalışılmaktadır. Bebekler, çocuklar, kadınlar, hastalar ve yaşlılar yerlerinden edilmekte, zorla asimilasyon ve soykırım politikalarına maruz kalmaktadır. Ortadoğu'nun binlerce yıllık kadim halklarından ve inançlarından olan Ezidilik sözüm ona İslam'ın gereği olan eli kanlı çetelerce saldırılara uğramakta, kutsal mekanları yıkılmakta ve yaşam alanları ortadan kaldırılmaktadır. Çetelerden kaçarak Şengal Dağı'na sığınan Ezidi kadınlar ve çocuklar yiyecek ve su sıkıntısı yaşamakta, sığınacak yer, ağaç gölgesi bulamamaktadır."
Yavaş, kadın bedenine ve ruhuna yapılan saldırıların en iğrenç biçimlerini uygulayanların, IŞİD çeteleri ve ona göz yuman devletler olduğunu öne sürdü.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA