'Ebola” Şüphesiyle Hastaneye Kaldırılan İtalyan Yolcu Taburcu Edildi

Nijerya'dan Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile gelen ve “Ebola” şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan uyruklu genç kadın taburcu edildi.

Genç kadın tedavisinin ardından ülkesine gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.
Nijerya'dan THY uçağı ile İstanbul'a gelen İtalyan uyruklu 23 yaşındaki Elisa Sedoni yüksek ateş belirtilerinin görülmesi üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alınmıştı. Özel karantina kabini ile geçtiğimiz cuma günü hastaneye getirilen genç kadın 4 gün enfeksiyon hastalıkları kliniğinde tutulmuştu. Yapılan tenkitlerin ardından ebola virüsü taşımadığı anlaşılan genç kadın, saat 12:00 sıralarında taburcu edildi. Hastane yönetimi genç kadına çiçek takdim etti. Genç kadın ve beraberindeki arkadaşını Türk Hava Yolları personeli özel bir minibüsle ülkesine gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı’na götürdü.

Genç kadına “Ebola” için yapılan tetkiklerin negatif çıktığını kaydeden Dr. Ömer Sarılar, “İshal ve kuma şikayetiyle havaalanında şikayetlerde bulunuyor. Ebola hastalığıyla ilgili olarak Avrupa yakasında bizim hastanemiz sorumludur. Hastamız hastanemizde karantina altına alındı. Hamburg’daki referans laboratuvarından ebola için yapılan tenkitler negatif geldi. Bu arada devam eden ishal ve ateşi tedavi edildi. Çok şükür mutlu sonla İtalyan Elisa’yı memleketine gönderiyoruz. Bu geçen süreler içinde kendisi gayet sıcak davrandı. Ben şunu söylemek istiyorum bakanlığın bilim kurulu Ebola ile takip teşhis anlamında bir belge yayınladı her şey buna uygun olarak yapılıyor. Bakanlığın tüm kurumları bu iş için çok iyi bir şekilde imtihan verdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA