Dumanlı Tarım, Türkiye'nin 74 Vilayetinde Faaliyetini Sürdürüyor

Ödemiş’in yüzde 100 yerli üretim yapan firmalarından biri olan Dumanlı Tarım, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Aydın ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş’ı ağırladı.

Dumanlı Tarım, Türkiye'nin 74 Vilayetinde Faaliyetini Sürdürüyor

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş’e katkı sunan Ödemiş’te marka olan bu ilçeye ekmek veren işletmelere zaman zaman ziyaretler yaptıklarını, Dumanlı Tarım Makineleri Ltd. Şti.'nin de Ödemiş’e katkısından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti

Süt sağım makineleri, süt sağım odaları elektrik çit sistemleri süt soğutma tankları, güneş enerji paneli ürettiklerini belirten Dumanlı Tarım Makineleri sahibi Turan Dumanlılar, yaklaşık 600 çeşit parçayı kendilerinin ürettiğini söyledi.

Dumanlılar, ürettikleri tüm ürünlerinin ISO 9001 kalitesinde patentli olduğunu 600 çeşit farklı parça üretimlerinin de tümümün kendi imalatları olduğunu kaydetti.

Türkiye genelinde şuan için 74 ilde süt sağım merkezleri kurduklarını belirten Turan Dumanlılar, “1989 yılında başladığım işimde 2000 yılında Dumanlı Tarım Makineleri (DTM) adı altında şirket oldum. Firma olarak süt sağım makineleri ve süt sağım odaları sistemlerimizin tüm gereksinimlerini kendimiz üretiyoruz. Ödemiş sanayi sitemizdeki bu üretim merkezimiz de 50 çalışan arkadaşımız ile üretim yapmaktayız. Üretimde bazı ürünlerimizin sadece ham maddesi Türkiye’de olmadığı için yurt dışından alıyoruz” dedi

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLİ ELEKTRİKLİ ÇİT
Süt sağım sistemlerinin yanı sıra firma olarak elektrikli çit üretimi yapmaya başladıklarını belirten Dumanlar, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin dört bir yanına süt sağım sistemleri süt sağım odaları kurduğumuz gibi elektrik çitte kuruyoruz. Özellikle doğu Karadeniz bölgesinde arıcılar bu sistemimizi çok tuttu. Bal üretimi ile uğraş gösteren üreticilerimiz dağda kovanlarını ballarını ayı ve domuz gibi yabani hayvanlardan koruyamıyorlardı. Elektrikli çiti ürettik ama o çiti dağın başında nasıl çalıştıracaksınız? Firma olarak onun da cevabını verdik ve güneş enerjisi paneli ürettik. Ürettiğimiz güneş enerjisi paneli gün boyunca güneşin enerjisini alarak elektrik enerjisine çeviriyor. Bu sayede dağın başında arı kovanlarının etrafında kurulu elektrikli çit sistemi de yabani hayvanlara zarar vermeyecek şekilde çalışıyor. Arıcılarımız bal üretimini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor. Bunların yanında uzun zamandır kurduğumuz süt soğutma tankları kurulumu da devam ediyor. Ürünlerimizin yüzde 90 en üst derece kalitede kromdur. Şu anda Türkiye genelinde Dumanlı Tarım Makineleri olarak 74 ilde kurulum yaptık. En doğudan en batıya en kuzeyden en güneye kadar birçok il merkezi ilçe merkezi hayvancılığın yoğun yapıldığı bölgelerde firmamız çalışmalar yaptı. Tüm Türkiye’de olmamıza 5 il kaldı. Bu çalışmaları yaptıktan sonra iş bitti deme şansımız yok. Müşteri memnuniyeti ve kalite her zaman ön planda olduğu için şuan 18 adet araç filomuz ile Türkiye genelinde servis ağımız var. Firma olarak her zaman tüm ürünlerimizin arkasındayız. Sattığımız ürünlerimizin her biri garanti kapsamı içerisinde en uzak yerde en küçük sorun çıktığında servis ağımız orada oluyor."

“DUMANLI TARIM MAKİNELERİ ÖDEMİŞ’İN ÖVÜNÇ KAYNAĞI HALİNE GELMİŞ”
Kaymakam Abdullah Dölek, Dumanlı Tarım Makineleri firmasının Ödemiş’in övünç kaynaklarından biri olduğunu ifade ederek, "Gerçekten etkileyici bir üretim kapasitesi var bu kadar ürünü kendi başlarına üretmeleri takdire şayan bir durum. Dumanlı Tarım hayvancılık ve süt sağım ekipmanları sektöründe Ödemiş’i ve Türkiye’yi yurt dışına muhtaç etmiyor. Yüzde 100 yerli üretimin olması burada 50 kişinin ekmeğini kazanması müthiş bir olay. Turan bey fabrikayı gezdirdiğinde Ödemiş Kaymakamı olarak gururlandım. Fabrikada çok nezih her şey yerli yerinde üretim bölümü ayrı elektronik işlemlerin yapıldığı bölüm ayrı muhasebe girdi çıktı bölümleri ve en önemlisi tanıtım ürünü sergileme bölümleri ayrı oldukça da nezih ve başarılı. Türkiye genelinde 74 ilde olan bir firma yakında yurt dışına da açılacaktır. Şuan 74 il merkezine hitap etmek büyük bir gurur tablosu. Biz de devlet olarak böylesine başarı sağlayan firmalarımızın yanındayız. Bol kazançlı günler diliyorum” diye konuştu

Kaymakam Dölek, konuşmasının ardından Dumanlı Tarım Makineleri'nin ürettiği elektrikli çit ve güneş enerjisi panelinden bir takım telefon aracılığı ile Erzurum’un Tortum ilçesine satış yaptı. Ziyaret programı işletme sahibi Turan Dumanlılar ve eşi Vesile Dumanlılar’ın öğle yemeği ikramı ile devam etti. Daha sonra Dumanlı Tarım Makineleri fabrika çalışanları ile toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından ziyaret programı son buldu.
Kaynak: İHA