Didim’de 'Memleketten Geldik” Yöresel Ürünler Etkinliği

Didim Belediyesinin katkıları ile düzenlenen “Memleketten Geldik” yöresel ürünler etkinliği, hem gözlere hem mideleri fethetti.

Didim’de 'Memleketten Geldik” Yöresel Ürünler Etkinliği

Didim’de 25 Ağustos ile 01 Eylül 2014 tarihleri arasında Didim Cumhuriyet meydanında düzenlenen “Memleketten geldik” yöresel ürünler etkinliği başladı.

Etkinliğin ilk günkü açılışına Didim Belediye Başkan Vekili Sinan Ceyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP’li meclis üyeleri ile Didimliler katıldı.

Etkinlik kapsamında Trabzon, Antakya, Samsun, Malatya, Kayseri, Konya, Merzifon, Diyarbakır, Balıkesir, Uşak ve Gümüşhane gibi illerden gelen işletmeler kendi illerinin, çeşitli yöresel ürünlerini sergileyerek satışa sundu. Didimlilerin özellikle Trabzon peynirine Isparta’nın Gül’den yapılmış güzellik ürünlerine, Adana tatlısın ve Uşak’ın yöresel yiyeceklerine ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan işletmelere Didim’de bir hafta boyunca stant açacaklarını ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederlerken Didimliler ise bu tür etkinliklerin yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Organizasyon sorumlusu Hülya Sevinç Didim Belediyesi ile yapılan etkinliğe 13 ilin katıldığını dile getirerek “İller anlamında Türkiye’nin spesiyal illerini ağırlıyoruz. Bu projeni içerisinde çocuklara eski oyunlar öğretilecek, genç jenerasyonuna yöresel yemekler öğretilecek, unutulmaya tutulmuş geleneksel değerler anlatılacak. Didim Belediyesinin Barış Festivali ile birleşen özel bir etkinlik bu. 1 Eylül tarihinde güneşin masası adı altında‘ bir kap yemeğini al getiri “diyerek Halil İbrahim Sofrası kurulacak” dedi.

Didim Belediye Başkan Vekili Sinan Ceyhan ise düzenlenen etkinliğin bir yemek ve kültür şenliği olduğunu belirterek “Burada amaç yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen illerimizi temsilen onların yemek ve kültürünü tanıtıcı bir etkinlik planladık. Didim’de yapısı gereği her yerden insanların yaşadığı bir yer; her memleketten olan insanların yaşadığı bir yer bu kültürün aktarılması için bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir hafta sürecek etkinlik kapsamında yemek atölyeleri, etkinliğe özel ödüllü yarışmalar, interaktif müzikler ve halk dansları, çocuklar için geleneksel çizgi kahramanlar, el sanatlarına özel şovlar, çeşitli karikatür ve il fotoğrafları sergileri ve ürün tadımları yapılacak; Didim Belediyesi el işi kursiyerlerinin, el işleri beğeniye sunulacak.
Kaynak: İHA