Didim’de 9 Okul Müdürü Görevinden Alındı

Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliği eleştirdi.

Didim’de 9 Okul Müdürü Görevinden Alındı

Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında MEB bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliği eleştirdi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında Eğitim Sen üyeleri de katıldı

Elçi, yaptığı açıklamada; MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin Cuma günü açıklandığını ve bir çok yerde okul müdürlerinin görevinden alındığını söyledi.

Elçi, Didim’de 13 okul müdürünün değerlendirmeye tabii tutulduğunu ve 9 Okul Müdürünün görevden alındığını ifade ederek, “Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine baktığımızda, eğitimde tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendika üyelerine alan açılmıştır. Didim’ de 13 okul müdürümüz değerlendirmeye tabi tutulmuş olup biri İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere dört okul müdürüne 75 üzeri not verilmiştir. Dokuz okul müdürümüz görevden alınmıştır. Eğitim Sen üyesi iki okul müdürümüz de görevden alınmıştır. Aydın genelinde değerlendirmeye tabi tutulan 26 Eğitim Sen’li okul müdüründen 24 tanesi görevden alınmıştır. Ülke genelinde 7 bin müdür görevinden alınmıştır. Büyük bölümü girdiği sınavlar sonucunda müdür olan üyelerimizin görevine son verilmiştir" dedi.

Didim’de görevden alınan Okul Müdürlerinin isimleri ve okulları şu şekilde; Cumhuriyet İlkokulu-Aydın Özsoy, Arif Nihat Asya İlkokulu-Sezai Koçer, Didim Anaokulu-Remzi Uslu, Yalıköy İlkokulu-Kamber Acar, Akyeniköy İlkokulu-Fethi Demirağ, Didim Anadolu Lisesi-Nezir Keskin, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu-Belgin Ogan, Didim Halk Eğitim Merkezi-Mehmet Çoban, Gazi İlkokulu-Azmi Kallem.
Kaynak: İHA