Cesedini çanta içinde verdiler

Yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürüldükten sonra hayatını kaybeden 1 yaşındaki kız çocuğunun ailesi cansız bedenini çantada alınca gözyaşlaına boğuldu.

Cesedini çanta içinde verdiler
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. 33 yaşındaki Kadri ve 30 yaşındaki Remziye İbi çiftinin 4 kızından biri olan 1 yaşındaki Hayrünnisa İbi, gece yüksek ateş nedeniyle rahatsızlandı. Bunun üzerine Barbaros Mahallesi'nde oturan toplu taşıma aracı sürücüsü baba Kadri İbi, kızını evinin yakınındaki özel bir hastaneye getirdi. Burada acil servisten çocuğunun girişi yapıldı. Baba bir süre kızıyla ilgilenen doktorla görüştükten yaklaşık 2 saat sonra minik Hayrünnisa, Meydan Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Anacak kız çocuğu buraya geldikten yarım saat sonra hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

'KIZIMI DOKTOR ÖLDÜRDÜ'
Kızının doktor ihmali sonucu hayatını kaybettiğini ileri süren baba Kadri İbi, şikayetçi olduğunu belirterek, 'Kızım havale geçirdiği için en yakın hastaneye götürdük. Doktor müdahaleye aldı, yatırılması gerektiğini söylediler. Ama hastanede yer olmadığı için sevk edilmesine karar verildi. Doktor Kenan Kuzey, 112 merkezi ile görüşmüş, Adana'daki hastanelerde yer olmadığı için Tarsus veya Ceyhan'a gönderilebileceğini söylemişler. Hastane, kendi ambulansını vermedi. 112 de sevk için yer bulamayınca, yavrum ateşler içinde tam 2 saat bekletildi. Ağzında kan gelip, durumu ağırlaşınca, hastanenin ambulansı ile kızımı Meydan Çocuk Hastanesi'ne getirdik. Buradaki doktor beni çağırıp 'Kızın için yapabileceğim bir şey yok. Ama Allah'tan ümit kesilmez' dedi. Kızım daha sonra hayatını kaybetti. Kızım çarşamba günü fıtıktan ameliyat olacaktı o güne kadar yaşayamadı' diye konuştu.

'ÇANTA İÇİNDE CENAZEYİ BABA ELİNE ALAMADI'
Cumhuriyet savcısının incelemesi ve otopsi için cesetten parça alınmasının ardından Hayrünnisa İbi'nin cenazesi hastane morgundan bir çanta içinde Baba İbi'ye verildi. Baba İbi kızını bir çantanın içinde görünce eline alamadı. Kız çocuğunun cesedi çanta içinde dayısı alarak cenaze aracı olmadığı için kendi kamyonetlerinin arkasına koydular. Çanta içindeki kız çocuğunun cenazesini babaanne Fatma İbi alarak gözyaşlarına boğuldu. Bu arada anne Remziye İbi de aracın önünden çanta içindeki kızına bakarak gözyaşlarını tutamadı. Dayı ise çanta içindeki yeğenini görünce, 'Bu çocuk hastanede yer olmadığı için acil serviste hayatını kaybetti' diye bağırdı.

Baba İbi de çantaya bakarak ağıt yakıp ağladı. Daha sonra cenaze Hz Musa Camii'ne götürülüp burada kılınan namazın ardından Küçükoba Mezarlığı'na defnedildi.

'HER ŞEY YAPILDI'
Hayrünnise İbi'nin ölümü ile ilgili bilgilendirme yapan özel hastane açıklamasında, 'Acil Servisimize gece 22.19'da getirilen Hayrünnisa İbi'ye, Acil Doktoru Kenan Kuzey müdahale etmiş. Acil doktoru Sinem Atay da yardıma gelmiştir. Havale geçiren çocuğun bronkopnömoni nedeniyle akciğerleri çok kötü olduğu için hemen hastanemiz nöbetçi çocuk doktoru Uzm Dr. Mehti Tasouji çağrılmış ve Dr. Mehti Tasauji çocuğu muayene ederek, durumunun kötü olması nedeniyle derhal 3'üncü basamak yoğun bakıma ihtiyaç olduğunu ve hemen 112'nin aranıp çocuk yoğun bakımı olan hastaneye acilen gönderilmesini istemiştir. 112 koordinasyon merkezi ile bağlantı kurulmuş fakat Adana'da çocuk yoğun bakımların dolu olduğu bilgisi aktarılmıştır. İl dışında bir merkezin kabul edilip edilemeyeceğinin aileye bildirilmesi söylenmiştir. Aile tepki göstermiş ve kabul etmemiştir. Bu arada aile 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattını ve 112'yi arayarak küfürlü bir konuşma gerçekleştirmiştir. Bekleme süresince çocuğa solunum destek tedavisi, damardan sıvı verildi, balgam aspire edildi. 112 en sonunda Meydan Çocuk Hastanesinde Dr. Hülya hanımın hastayı kabul ettiğini bildirdi. Dr. Hülya hanımla görüşülüp hiç vakit kaybetmeden Güney Adana Hastanesi ambulansı ile Meydan Çocuk Hastanesi'ne hastanın sevki gerçekleştirildi' denildi.

'SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI'

Bu arada ailenin Sağlık Bakanlığı şikayet hattı 184'ü aramasıyla bakanlık konu hakkında inceleme başlattı. Bakanlığın yapılan inceleme ve ortaya çıkan otopsi raporu sonucuna göre hastaneye ya da doktora ceza verilip verilmeyeceği belirlenecek.
Kaynak: İHA