Beyaz TV muhabiri o anları anlattı

Anıtkabir'de Atatürk portresi için toplanan kalabalık içinde yer alan provokatörlerin saldırısına uğrayan Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Ünal, hedefin Beyaz TV olduğunu da ekledi.

Beyaz TV muhabiri o anları anlattı
Bir grup provokatör Anıtkabir'deki rekor denemesine gölge düşürmüştü. 6 binden fazla kişi Ata'nın portresi ile dünya rekoru kırmaya çalışırken provokatörler ise Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal'a saldırmıştı. Gencay Ünal, yaşananlardan saatler sonra Beyaz Haber'de başından geçen o anları anlattı.

”REKOR KIRANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sözlerine rekoru oluşturan 6 bin kişiye teşekkür ederek başlayan Ünal, “Biz o güzel görüntüleri paylaşmak için ve bültenlerimize taşımak için gitmiştik.” dedi. Sadece rekor için orda bulunan kişilerin siyah giyineceğini hatırlatan Ünal, kendisinin de diğer meslektaşları gibi renkli giyindiğini söyledi.

“TAHRİK EDİLDİM”
Kameralara yansımayan görüntülerde provokatörlerin kendisini tahrik ettiğini anlatan Ünal, “Çok üzülüyorum. Çünkü hepimiz Atatürkçüyüz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran bir isimden bahsediyoruz. Hiç birimizin bir saygısızlığı olamaz. Kışkırtıcı tek bir hareket yapmadım. Ağzımdan tek bir kelime çıkmadı.” şeklinde konuştu.

“GAZETECİLER SİYAH GİYİNMEMİŞTİ”
Genelkurmay Başkanlığı'ndan gazetecilere siyah giyinmeleri yönünde bir talimat gelmediğinin altını çizen Ünal, “Gazeteciler de siyah giyinecek şeklinde bir uyarı gelseydi, hepimiz buna uyardık. Görüntüler her şeyi anlatıyor. Gazetecilerden tek bir kişi bile siyah giyinmemişti.” dedi.

“HEDEF BEN DEĞİLİM, HEDEF BEYAZ TV”

Hedefin kendisi değil Beyaz TV olduğunu belirten Ünal, “Beyaz TV oraya adım attıktan sonra beş kişi çok çirkin suçlamalarda bulundu. Yalvardım.'Şu görüntüler bitsin dışarıda ne söylerseniz söyleyin' dedim. Rekorun üstüne geçilmesini istemedim.” İfadelerini kullandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”
Kameralara yansımayan görüntülerde provokatörlerin kendisine tekme attığını da belirten Ünal, yaşananlardan dolayı suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Ünal şu şekilde devam etti: Onların rekor denemesi için orada olduğunu düşünmüyorum. Kişilere veya kurumlara bağlı olduklarının araştırılması için ilk işin suç duyurusunda bulunmak olacak.

“YALVARDIM AMA DİNLEMEDİLER”
Şöyle bir iddialı cümle söyleyeyim. Bunların provokatör olduğu ortaya çıkacak. Onların ellerinde benim yanlış yatığıma dair görüntü varsa çıkarsınlar. Ben sadece kurumumdan değil mesleğimden istifa etmeye hazırım. Oradaki 6 bin kişiden rekor denemesinin üstüne gölge düştüğü için şahsım adına kurumum adına özür diliyorum. Oradaki beş provokatöre sadece yalvardım. “Anıtkabir'deki bu rekor bitsin ne yaparsınız yapın. Dövecekseniz dövün sövecekseniz sövün” diye yalvardım ama maalesef dinlemediler.