Uyuşturucu operasyonu saniye saniye kamerada

Uyuşturucu tacirlerine yönelik TEM Otoyolu’nda düzenlenen operasyon polis kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Uyuşturucu operasyonu saniye saniye kamerada
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri gelen ihbarlar üzerine uyuşturucu tacirlerini takibe aldı. Yürütülen 6 aylık sıkı takip sonucunda, Diyarbakır Lice'den uyuşturucu getirdikleri tespit edilen şüphelilere 21 Ağustos'ta operasyon düzenledi. Şüphelilerin aracını takibe alan polis TEM Otoyolu'nda bir süre devam eden takibin ardından aracı durdurdu. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramalarda 34 kilo 500 gram toz esrar, 3 adet ruhsatsız tabanca, 190 adet mermi, 2 adet sahte sürücü belgesi ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda, Nisan ayında ele geçirilen 138 kilogram uyuşturucu nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan ve uyuşturucu baronu olarak bilinen R.B. ile K.M.K ve V.A gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yürüttükleri çalışmalar sonucunda 22 Ağustos'ta Kartal'da bir araca yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonda, arama yapılan araçta çeşitli yerlere gizlenmiş halde 413 uyuşturucu hap bulundu. Gözaltına alınan A.R.K. adlı şüphelinin üzerinden, sahte ehliyet ve kimlik bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheli A.R.K'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA