Hanefi Bostan’dan Yönetici Değerlendirme Sonuçlarına İlişkin Açıklama

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M.

Hanefi Bostan, yönetici değerlendirme sonuçlarına ilişkin, “Değerlendirmeleri yapanların birçoğu göreve daha yeni atanmış olup; yönetici ile ilgili bilgi ve kanaat sahibi olmayan kişilerdir. Bu kişilerin değerlendirmelerini de bakanlık başta olmak üzere, valiler, il ve ilçe milli eğitim müdürleri onay vermiştir” dedi.


Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, geçen hafta açıklanan Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Değerlendirme sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Hanefi Bostan yaptığı yazılı açıklamada, 16 bin yöneticinin 7 bininin puanlamada yapılan haksızlık sonucu işine son verildiğini iddia ederek, “Dört yıllık görev sürelerini dolduran 16 bin okul ve kurum yöneticilerinden 7 bini yapılan haksız ve usulsüz puanlama nedeniyle görevlerine son verilmiştir. Her illerimizde tam anlamıyla bir kıyım ve zulüm yaşanmış, yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, okulunu örnek konuma getirmiş pek çok yöneticiye sırf sarı sendika üyesi olmadıkları için 75 puanın altında puan verilerek kazanılmış yöneticilik hakları gasp edilmiştir. Bu değerlendirmeleri yapanların birçoğu göreve daha yeni atanmış olup; yönetici ile ilgili bilgi ve kanaat sahibi olmayan kişilerdir. Buna rağmen değerlendirme yaparak, bu kıyım tablosunu ortaya çıkmasına neden olmuşlardır. Bakanlık başta olmak üzere, valiler, il ve ilçe milli eğitim müdürleri bu usulsüz, haksız, zulüm boyutlarına ulaşan bu değerlendirmelere onay vermişlerdir” dedi.

Değerlendirme sonuçlarında torpil yapıldığını iddia eden Bostan, “Değerlendirme sonuçlarına göre, torpili olan, iktidara yakın duran, sarı sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da şayet yandaş ise ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır” şeklinde konuştu.

“TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYELERİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ”
Kıdemli okul müdürlerinin işlerine son verilmesinin eğitimde kutuplaşmaya yol açacağını savunan Bostan, “20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Nitekim Türkiye genelinde ve il genelinde dereceye girip bakan ve müsteşar tarafından ödüllendirilen ve taktire layık görülen okul müdürleri görevden alınmıştır. Değerlendirmeler sendika üyeliklerine göre yapılarak Türk Eğitim-Sen üyelerinin tamamına yakınının görevine son verilmiştir. Kıyım ve zulüm boyutlarına ulaşan yeniden görevlendirme değerlendirmeleri iptal edilmeli ve başta milli eğitim bakanı, milli eğitim müsteşarı, il ve ilçe milli eğitim müdürleri eğitim camiasının huzuru ve eğitim sistemimizin geleceği için istifa etmek zorundadırlar. Milli eğitim camiası bu durumu kaldıramayacak kadar büyük bir ahlaksızlıkla karşı karşıyadır” diye konuştu.

Hanefi Bostan sözlerini şöyle tamamladı: “Nitekim Karabük’te vefat eden okul müdürüne 100 puan verilerek görevine devamı istenmiş, İstanbul Zeytinburnu’nda da emekliye ayrılmış iki okul müdürüne de tam puan verilerek okulları dolu gösterilmiştir. Okul müdürü görevlendirme değerlendirmeleri sırasında Amasya Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde “Kul hakkı yiyemem” diyen şube müdürü görevden alınmıştır. Sakarya ilinde bir şube müdürü puanlamaya katılmayınca bir ilçenin bütün okul müdürleri başarısız sayılmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak bu ahlaksızlığın ve hak hırsızlığının peşini bırakmayacağız. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir. Nitekim 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü il-ilçe milli eğitim müdürleri ve puanlamada imzası bulunan tüm şube müdürleri hakkında görevi kötüye kullandıkları, ayrımcılık yaptıkları ve çalışma barışını bozdukları için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız”.
Kaynak: İHA