Göç Yolu Yolcuları’ndan Dipsiz Gölde Çevre Temizliği

Antalya ve Manavgat’tan Göç Yolu Yolcuları Doğa grubu üyesi 40 doğasever Toroslarda Sülek yaylasında ve dipsiz gölde çevre temizliği yaptılar.

Göç Yolu Yolcuları’ndan Dipsiz Gölde Çevre Temizliği
Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Bünyesinde yürüyüş ve doğa grubu olarak faaliyetlerini sürdüren göç yolu yolcuları alışılmışın dışında doğa faaliyetleri yaparak bir taraftan doğa ve doğa içindekilerle dayanışken diğer taraftan farklı yerlere geziler düzenleyerek grup üyelerine ve grubun yürüyüşlerine katılanlara görsel mutluluklar yaşatmaya devam ediyor.
Grup lideri Ali Çetin önderliğinde Sülek Yaylasına giden Göç yolu yolcuları grup üyeleri ilk olarak Sülek alanında Beş Muarların çevresinin çöplerini topladı. Beş Muarlarda piknik yapan, Ulukapı Süleklilerle sohbet eden grup üyeleri, Ulukapılı kadınların ikram ettikleri Kısırı yufka ile yiyerek beş Muarların soğuk suyunun içip dinlendiler. Sülek alanına yürüyen grubu, Sülek yaylasında köy muhtarı Ercan Kurt ve köylüler karşıladı. Grup üyeleri köylülerle ve çocuklarla birlikte önce Sülek alanını ardından da 1800 rakımındaki doğa harikası Dipsiz göl çevresindeki ve içersindeki çöpleri toplayarak Manavgat belediyesinin gönderdiği kamyona yüklediler.

Sülek yaylasına geliş nedenlerini anlatan göç yolu yolcuları grubu kurucusu ve grup lideri Ali Çetin “Biz göç yolu yolcuları grubu olarak çevre duyarlılığı öncelikli hareket eden bir yürüyüş grubuyuz. Amacımız ve doğa içerisinde farklı coğrafyaları tanıyarak mutlu olmak hem de doğanın bozulmasına, kirlenmesine karşı duyarlılığımızı göstererek doğa ile dayanışmaktır. Temiz çevrenin, üzerinde yaşanılır bir çevrenin olmadığı bir dünyada, insana sunulan hiçbir değerin ideolojik ve siyasal olarak bir anlamı olmayacağını düşünüyoruz. Önce sağlıklı çevre diyoruz. Biz doğanın bir parçası olarak doğanın canının yanmasına sessiz kalamayız. Çünkü doğanın canı acıyınca, bir parça olarak bizim daha çok canımız acımaktadır. Biz bu bilinçle doğaya gidiyoruz. Doğa içinde çevre temizliği yaparak kirlenen göllere dikkat çekmek istiyoruz. Bu mevsimde Dipsiz Göle gelmemizin nedeni ise piknik artıkları, özellikle çöp poşetleri ve pet şişelerini toplayarak, sonbahar yağmurlarıyla oluşacak sellerle derelere ve göllere ulaşmasını engellemek istiyoruz. Çünkü bunlar göllere ulaşarak çamurlaşmayı artırmaktadırlar. Eski senelerde üzerinde nilüfer çiçekleri açan, içinde doğal balık olan, Torosların nazar boncuğu olarak binlerce yıldır var olan dipsiz göl artık kirletildiği için canlı yaşayamaz durumdadır. Sülek alanındaki doğa harikası menderesler çamurlaşıp yok olmaktadır. Bu doğal güzelliklere kim sahip çıkacaktır, kim korumaya alacaktır. Kim duyarlılık gösterecektir." dedi.

Kaynak: İHA