Engelliler Karatay’da Piknikte Biraraya Geldi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Olimpiyat Parkı’nda düzenlediği piknik programıyla engellileri ve ailelerini bir araya getirdi.

Engelliler Karatay’da Piknikte Biraraya Geldi

Düzenlenen programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, belediye meclis üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Yönetimi, çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Programda söz alan Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Karatay Belediyesi’nin her konuda engellilere yardımcı olduğunu belirterek, “Engellilere yönelik yapılan her türlü faaliyet, onların yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmaları sağlıyor. Engelliler ve ailelerini Olimpiyat Parkı’nda biraraya getiren Başkan Mehmet Hançerli'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, piknik programının her yıl gelenek haline getirildiğini belirterek, gelecek yıl yapılacak piknik organizasyonunun Karatay'a kazandırılacak çok farklı bir parkta olacağını vurguladı. Karatay Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerde kullanım noktasında engellilere yönelik problemlerin zamanında giderildiğini ifade eden Hançerli, önceleri evinden dahi çıkamayan engellilerin şimdiki imkanlar neticesinde Konya'nın her yerinde rahatlıkla dolaşabildiğini söyledi.

Bir taraftan sivil toplum kuruluşları, bir taraftan da sosyal yardımlaşma vakfı ve belediyelerin desteğiyle akülü araç ihtiyacının giderildiğini ifade eden Hançerli, "Bu kutlu beldede beraber yaşıyoruz. Çocuklar, gençler, emekliler ve engelliler olmak üzere her kesime hizmet ediyoruz. Özellikle yapılan hizmetler doğrultusunda engellileri düşünerek düzenlemeler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelliler ve aileleriyle sohbet eden Başkanı Mehmet Hançerli, piknik programında katılımcılara geleneksel düğün pilavı ikram etti.
Kaynak: İHA