CHP'li Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu şerefli ikinciliğe razı

Partililer ve gazetecilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk partisi eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

CHP'li Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu şerefli ikinciliğe razı
5-6 Eylül'deki Olağanüstü Genel Kurul öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Muharrem İnce İzmir'de konuştu. Cumhuriyet Halk partisi eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İzmir İl Başkanlığı'nda Olağanüstü Kurultaya dair konuştu. İl Başkanlığı'nda partililer ve gazetecilerle bir araya gelen İnce, Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

KILIÇDAROĞLU ŞEREFLİ İKİNCİLİĞE RAZI
Kılıçdaroğlu'nun daha önce %40 oy iddiasında bulunduğunu hatırlatan İnce, zamanla bu durumunda değişerek anlamlı oy kaybı olmazsa başkanlığı bırakmama noktasına geldiğini söyledi. İnce konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Ben iktidar vaat ediyorum. Sayın genel başkan şerefli ikinciliğe razı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor hocası dese ki,'ben ikinciliğe razıyım. Kulüp başkanı onu tutar mı?' Ecevit nasıl %42 aldıysa ben de onu almak istiyorum. Sayın genel başkanla aramızdaki en büyük fark iddiamız. Kendisi ikinciliğe razı. Genel başkanla aramızda bir fark daha var. O, seçmenleri, sandığa tıpış tıpış gönderiyor. Ben ise koşarak göndereceğim. Türkiye'de her şey değişiyor, muhalefet değişmiyor. Türkiye'de şu an bütün şartlar müsait, Türkiye'de her şey değişti, Cumhurbaşkanı değişti, Başbakan değişti, insanlar borç batağında, dış politikada yapayalnızız, bütün şartlar uygun olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi alternatif olamıyor.

İKİ DEFA ÜST ÜSTE BİRİNCİ PARTİ YAPAMAYAN GİDER
Partide genel başkanın %15 kontenjanı olduğunu hatırlatan İnce, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bu kontenjanın arttırılmaya çalışıldığını söyledi. Bu kontenjanı %5'e düşüreceğini söyleyen İnce, genel başkanlık için de iddialı konuştu. İki defa üst üste seçim kaybeden genel başkanın tüzük gereği istifa edeceği söyleyen konuşmalarına şöyle devam etti: “ Bütün seçimlerde üyelerle ön seçim olacak. Tüzüğe şöyle bir madde koyacağız. İki seçim üst üste seçimi kaybeden gider. Dolayısıyla ben istifa etmeden tüzük beni gönderecek.”

GEÇMİŞİN YANLIŞLIKLARINI SAHİPLENMEYECEĞİZ
Muharrem İnce özeleştiri yapan, yenilikçi, Kuva-yi Milliye'den güç alan bir parti hüviyetine bürüneceklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Geçmişin yanlışlıklarını sahiplenmeyeceğiz. Kuva-yi milliye'den güç alıp geleceğe dair söz söyleyen bir parti olacağız. Mücadelemizde emek olacak, özgürlük olacak, ekmek olacak, cesaret olacak. Diyarbakır'da farklı, İzmir'de farklı konuşmayacağım. Söylem ve eylemlerimiz bir olacak. Türkiye'de demokrasi deyip parti içinde demokrasiyi yok etmeyeceğim.

GEZİ RUHUYLA BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin sol değerlerden giderek uzaklaştığını söyleyen İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağa açılma politikasını da eleştirdi. Halk partisine yeniden solculuğu hatırlatacağım diyen İnce, “ CHP, çağdaş, özgürlükçü ve örgütlü bir parti olacak. Kendisine Kürt sorununun da sorulduğunu belirten İnce, sol birikimle bu işin üstesinden geleceğiz” dedi. Gezi sürecinde Türk, Kürt, Alevi, Sünni nasıl bir araya geldiyse aynı şekilde bu ruhu yakalayacaklarını belirten İnce, “İşte bu ruhla bu işi çözeceğiz” dedi.
Kaynak: İHA