Cezaevinde vahşet!

Brezilya'nın güneyindeki Cascavel kentinde bir hapishanede çıkan isyanda, dört mahkûm öldü, bazı mahkûmlar da yaralandı. Mahkûmlardan ikisinin diğer mahkûmlar tarafından başları kesilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Cezaevinde vahşet!
Bazı mahkûmların da hapishanenin çatısından aşağı atıldığı ve bunlardan ikisinin öldüğü bildiriliyor. Pazar günü başlayan isyana en az 700 mahkûmun katıldığı açıklandı.

Mahkûmların hapishanenin fazla kalabalık olmasından şikâyet ettikleri, ayrıca yemek ve hijyenle ilgili rahatsızlıkları olduğu belirtiliyor.

Yerel medya, mahkûmların, binanın çatısında elleri ve boyunları bağlı kişileri döverken çekilmiş görüntülerine yer verdi.

Yetkililere göre ayaklanma yemek dağıtımı sırasında başladı, mahkûmlar bazı bölümleri ele geçirip yağmaladı ve yaktı.

KESİK BAŞLA KORKUTUYORLAR

Mahkûmların iki gardiyanı rehin tuttukları, rehinelerden birini kesik başla korkuttukları söyleniyor. BBC Rio de Janeiro muhabiri Wyre Davies, mahkûmların çatışmasında rakip uyuşturucu çeteleri arasındaki husumetin de rolü olabileceğine dikkat çekiyor.

İsyanı sona erdirmek için mahkûmlarla görüşmeler yapılıyor.

Parana eyaletinin Güvenlik Bakanı Maria Tereza Uille Gomes müzakereleri devralmak için Cascavel'e geldi.

Brezilya ABD, Çin ve Rusya'nın ardından dünyada en fazla tutuklu ve hükümlünün olduğu dördüncü ülke. 500 bin kadar mahkûm, toplam kapasitesi 300 bin kişi olan hapishanelerde tutuluyor.