Brezilya'da Cezaevinde İsyan Çıktı

Brezilya'nın güneyindeki bir cezaevinde çıkan isyanda dört mahkumun öldürüldüğü bildirildi.

Yetkililer, Parana eyaletine bağlı Cascavel kentindeki cezaevinde çıkan isyanda iki mahkumun kafaları kesilerek, ikisinin de çatıdan atılarak öldürüldüğünü açıkladı.

Kahvaltı dağıtımı sırasında henüz bilinmeyen bir sebepten başlayan isyanda çok sayıda mahkumun da yaralandığı belirtildi.
Mahkumlar tarafından rehin alınan iki gardiyandan birinin daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.
Görgü tanıkları, bazı mahkumların binanın çatısında diğerleri tarafından dövüldüğünü, bir mahkumun da arkadaşının kesilen kafasını tutmaya mecbur bırakılarak psikolojik işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Yaklaşık 700 mahkumun karıştığı isyanın bastırılması için görüşmeler devam ediyor. Binden fazla mahkumun kaldığı cezaevinde isyan çıktığı sırada sadece 10 gardiyanın görevli olduğu ifade edildi.
Brezilya'da aşırı derecede kalabalık olan ve çoğu çeteler tarafından idare edilen hapishanelerde daha önce de birçok kez isyan çıkmıştı. Ocak ayında ülkenin kuzeyindeki Maranhao eyaletinde bulunan Pedrinhas cezaevinde oda arkadaşları tarafından kafaları kesilen üç mahkumu gösteren bir video bulunmuştu. İnsan Hakları İzleme Örgütü, 6 binden fazla mahkumun kaldığı cezaevinde 2013 yılında 60 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.
Cezaevlerinde yaklaşık 500 bin kişinin kaldığı Brezilya, ABD, Çin ve Rusya'nın ardından dünyanın en yüksek mahkum sayısına sahip.
Kaynak: AA