Amasra Ttk’da Ölçüm Cihazları Uyardı, Üretim Durdu

Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında karbonmonoksit gazının yüksek olması ve ocak içerisinde bulunan cihazların uyarı vermesi üzerine olası yangın ve patlamalara karşı tedbir ve önlemler alındı.

Amasra Ttk’da Ölçüm Cihazları Uyardı, Üretim Durdu

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında dün sabah saat 9.00’da mekanize sistem makinelerin çalışması için hazırlık safhasında olan ve ucu kör 90 metre uzunluğundaki yolda karbonmonoksit gazının yüksek olması ve ocak içerisinde bulunan cihazların uyarı vermesi üzerine olası yangın ve patlamalara karşı tedbir mahiyetinde önlemler alındı. İş Güvenliği Kanunu’na göre kurumun bu tür durumlarda çalışanlarına yarım gün yevmiye vererek bir hafta işçilere izin verilebileceğinden yola çıkılarak işçilere bir gün izin verildi.

Gaz ölçümlerinin normal değerlerin üzerinde olması üzerine geçtiğimiz yıl yurt dışından getirilen köpük makinesi devreye sokularak 90 metrelik yola köpük doldurmak suretiyle hazırlık yolu baraj yapılmak suretiyle kapatıldı. Kapatılan bölgenin üretim sahası olmadığı, mekanize sistem kullanılacak olan -300 ve -400 koduna ulaşım için açılan yol olduğu TTK’nın üretimine etki etmeyeceği öğrenildi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda TTK’nın Polonya’dan getirttiği mekanize sistemlerin çalıştığı galeride yangın çıkmış, çıkan yangın sonrası mekanize sitemler yangın sahasında kalmıştı.
Kaynak: İHA