Afad Burdur İl Müdürü Oral Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Burdur İl Müdürü Mehmet Oral, deprem nedeniyle Isparta, Burdur ve Antalya yollarında dağlardan kayaların koparak yolu trafiğe kapattığı ihbarlarının asılsız olduğunu söyledi.


Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Burdur İl Müdürü Mehmet Oral, merkez üssü Burdur Ağlasun olan Isparta ve Antalya’da da hissedilen 4,8’lik depremin ardından Ağlasun’da incelemelerde bulundu. Burdur ve ilçeleri teker teker yerinde ziyaret ederek kaynağından bilgi alıp verdiklerini belirten İl Müdürü Oral, Ağlasun’da depremin can ve mal kaybına neden olmadığını söyledi.

Oral, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Burdur İl Müdürlüğü’ne gelen bilgilere göre depremin artçı sarsıntılarla devam ettiğini ve vatandaşların her ihtimale karşın kapalı alanlardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

“ISPARTA VE BURDUR YOLLARININ KAPANDIĞI İHBARI ASILSIZ”
Depremin etkisiyle Isparta, Burdur ve Antalya yollarında dağlardan kayaların koparak yolu trafiğe kapattığı haberlerine de açıklama getiren AFAD Burdur İl Müdürü Mehmet Oral, “Isparta, Burdur ve Antalya yollarında kayalar nedeniyle kapanmaların olduğu ve tünellerde göçük meydana geldiği yönde haberler gördük. Şube müdürlerimizle bahse konu yolları inceledik. Tünellerde ve yollarda herhangi bir kapanma ve sıkışıklık söz konusu değildir. İhbarlar asılsızdır. Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre böyle bir durum söz konusu değildir” dedi.

Kaynak: İHA