600 milyon kişi whatsApp kullanıyor

Facebook tarafından satın alınan dünyanın en popüler anlık iletişim uygulaması WhatsApp, aylık 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

600 milyon kişi whatsApp kullanıyor
Bu yılın nisan ayında yarım milyar aktif kullanıcıya ulaşan ve bugün bu sayıyı 600 milyona yükselten WhatsApp'in en büyük takipçisi, çoğu Uzak Doğulu 438 milyon kullanıcısıyla WeChat. Anlık iletişim pazarında bu iki devi, 70 milyon aktif kullanıcılı Tango ve 100 milyon kişi tarafından kullanılan Viber kovalıyor.

WhatsApp'in 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığı haberi, kurucu CEO Jan Koum tarafından Twitter üzerinden duyuruldu.

Koum tweet'inde, Line ve Kik gibi rakiplerine taş atarak, 600 milyonun WhatsApp'i aktif olarak kullananların sayısı olduğunu açıkladı ve kayıtlı kullanıcı sayısı ile aktif kullanıcı sayısının birbirlerinden farklı şeyler olduğunu belirtti.

WhatsApp'in'ilk bir yıl ücretsiz, sonrası için yıllık 1 dolar' temalı iş modeli, diğer anlık iletişim uygulamalarınınkiler ile karşılaştırıldığında en gelecek odaklı olanı. Line'ın gelirleri Twitter'dan daha hızlı yükselirken, WeChat de çevrimiçi oyunlara odaklanıyor.

Koum reklam ve oyunlara karşı; bunları WhatsApp'te görmek istemiyor. Facebook ise uygulamaya yaptığı 19 milyar dolarlık yatırımın karşılığını görmezse, WhatsApp'in iş gücünü azaltmayı, yani işten çıkarmalar yapmayı planlıyor.