Ünlü cerrah Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

Kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış'ta çarşıda dolaştığı sırada ayağından vuruldu.

Ünlü cerrah Bingür Sönmez'e silahlı saldırı
Ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Kars Sarıkamış'ta silahlı saldırıya uğradı. Kolundan ve bacağından yaralanan Sönmez'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

'Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü'ne katılmak üzere ilçede bulunan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ve Kalp-Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Gaziler Meydanı'nda gezdiği esnada silahlı saldırıya uğradı.

İki kişi oldukları belirtilen saldırganlar yolda yürüyen 62 yaşındaki Prof. Dr. Bingür Sönmez'e arkasından 'Bingür' diye bağırdı.

Sesin geldiği tarafa dönen Sönmez'e peş peşe ateş eden saldırganlar kaçtı.

AMELİYATA ALINDI

Kolundan ve bacağından yaralanan Sönmez, ambulansla getirildiği Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Sönmez'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Bu arada silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Özbilen'in, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

KARS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da hastaneye gelerek Sönmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Vali Özdemir, burada yaptığı açıklamada, Sönmez'in genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, 'Saldırıyı Sarıkamış eski Belediyi Başkanı İlhan Özbilen'in yaptığı şeklinde bilgi var, neler söyleyeceksiniz?' sorusuna Özdemir, 'Şu andaki bilgiler böyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok' yanıtını verdi.