Tavuk kanadı çocuklarda sinirlilik yapıyor

Yaz aylarında pikniklerin vazgeçilmezi tavuk kanadı çocuklarda sinirlilik yapıyor. Uzmanlar, 6-10 yaş arasındaki çocukların tavuk kanadı yemesinin saldırganlığı artırabileceğini vurguluyor.

Tavuk kanadı çocuklarda sinirlilik yapıyor
Hem ekonomik hem de lezzetli olması nedeniyle sıkça tüketilen tavuk kanadı, çocuklarda sinirliliğe yol açıyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, tavuk kanadı yiyen 6 ila 12 yaşları arasındaki çocukların agresif tavır sergilediği belirtiliyor. Saldırganlık ile birlikte uyumsuzluğunda ortaya çıktığını söyleyen uzmanlar, özellikle yatmadan önce yedirilecek tavuğun bu olumsuz duyguları daha da artıracağını vurguluyor. Uzmanlar bu nedenle çocuklara tavuğun bacak ya da göğüs kısmının yedirilmesinin daha uygun olacağını ifade ediyor. Anne babaların bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini aktaran bilim adamları şu uyarılarda bulundu:

ÖĞLE SAATLERİNDE YEDİRİN

'Tavuk kanadının yerine but ve göğüs kısımlarını tercih edin. Tavuğu mümkün olduğunca öğle saatlerinde yedirmeye çalışın.'

Çorbalara ve pilavlara da lezzet veren tavuk suyunun da kemik gelişimi açısından önemli rol oynadığını kaydeden uzmanlar, çocukların yemeklerinde de tavuk suyunun kullanılabileceğini söylüyor.

OKUL HAYATINI ETKİLER

Saldırganlık ve uyumsuzluğa neden olan bu durumun çocukların okul ve sosyal hayatını da vuracağını söyleyen uzmanlar, başarılı bir okul ve iş hayatının doğru bir beslenme programından geçtiğinin altını çiziyor.

Saldırganlık ve agresif hallerin uzun süre devam etmesi durumunda ise uzman bir doktordan yardım alınılmasının önemine dikkat çekiliyor.