Dış Politika da söz sahibiysek Davutoğlu sayesindedir.

Cem Küçük, “Mısır’da, Gazze’de, Kuzey Irak’ta biz bir söz söylüyorsak bu Davutoğlu sayesinde oluyor.” dedi.

Dış Politika da söz sahibiysek Davutoğlu sayesindedir.
Kanal A'da yayınlanan Sadık Yalsızuçanlar ve Fahrettin Damga'nın hazırlayıp sunduğu Gözden Kaçanlar adlı programda Cem Küçük ve Sevilay Yükselir Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti genel başkanlığına ve başbakanlığa adaylığı hakkında tartıştılar.

Sevilay Yükselir gönlündeki başbakan adayının Binali Yıldırım olduğunu ama Davutoğlu'nun adaylığına saygı duyduğunu söyledi. Cem Küçük, Davutoğlu'nun Türkiye'yi Ortadoğu'da söz sahibi yaptığını anlatırken Sevilay Yükselir'in, “Mısır'da nerede söz sabiyiz?” sözleri üzerine tartışma daha da kızıştı.

“Ahmet Davutoğlu çok iyi bir dışişleri Bakanı'dır. Hakan Fidan MİT'teki yapılanmayı anlatırken Davutoğlu modelini örnek aldığını söylüyor. Tabiî ki Erdoğan Türkiye'nin en güçlü lideri. Ama yapılan hizmetler bir ekip ruhuyla yapılıyor.” diyen Küçük, “Bugün Mısır'da, Gazze'de, Kuzey Irak'ta biz bir söz söylüyorsak bu Davutoğlu sayesinde oluyor.” şeklinde konuştu.

Yükselir'in, “Mısır'da nerede söz sahibiyiz?” sorusuna karşılık Küçük, “Mısır'da darbeye darbe dedik. Tek kaldık ama biz Sisi'yi kabul etmiyoruz dedik. Bugün Gazze'deki ateşkes müzakerelerinde Hamas gidin Türkiye ile konuşun diyor. Kuzey Irak'taki petrol bize geliyorsa bunu Davutoğlu yapıyor.” ifadelerini kullandı.