Büyükşehir’den Bir Yenileme Daha

Bursa’da yer altı tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılması için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet’in komutanlarından Beyazıt Paşa’nın 1400’lü yıllarda yaptırdığı medresenin rekonstrüksiyon çalışmalarını da başlattı.

Büyükşehir’den Bir Yenileme Daha

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Yeşil semti Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Beyazıt Paşa Medresesi alanında incelemelerde bulundu. İncelemede Başkan Altepe’ye, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas tarafından konuya ilişkin bilgiler verildi.

Beyazıt Paşa’nın Çelebi Mehmet Han’ın en önemli komutanlarından biri olduğunu belirten Başkan Altepe, 1400’lü yıllarda yapılan ve 650 metrekare alana kurulan medresenin yeniden yapım çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Projesi tamamlanan ve ihalesi gerçekleştirilen rekonstrüksiyonun 1 yıl içerisinde sonuçlanacağını ve Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden eski ihtişamına kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, “Medresenin üzeri daha önce evlerle kaplıydı, 5 adet bina vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu binaları kamulaştırdık. Yaklaşık 5 parselde 50’ye yakın hissedarla sürdürdüğümüz görüşmeleri olumlu sonuçlandırdık. Artık bu 650 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetine geçti. Problem kalmadı” dedi.

Başkan Altepe, rekonstrüksiyonu tamamlanan Beyazıt Paşa Medresesi’nin ilk günkü ihtişamıyla Yeşil semtinin tam ortasında sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

Bu şekilde Osmanlı’ya yönelik vefa borcunu az da olsa ödemek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Medrese düzenlendikten sonra çevresi de bölgeye yakışır hale getirilecek. Şimdiden Hocataşkın Mahallesi’ne, Yeşil semtine, Yıldırım’a ve Bursamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA