Antakya Belediyesine Yeni Logo

Antakya Belediyesinin kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında yeni logosunun belirlendiği bildirildi.

Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, logo tasarlanırken ülkenin ve şehrin öz değerleri, Antakya'nın medeniyet birikimi, barış, kardeşlik, hoşgörü ortamı, tarihi geçmişi ve zenginliklerinin düşünüldüğünü belirtti.

Kimyeci, belediye meclisinin ağustos ayı ilk oturumunda meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği yeni logonun, yasa gereği Hatay Valiliğince de onaylandığını kaydetti.

Logonun bir kurumun kimliğini ve vizyonunu yansıtan önemli bir araç olduğunu ifade eden Kimyeci, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Yapılanma sürecini kısa sürede tamamlayan belediyemiz, kurumsal kimlik faaliyetlerine de ayrı bir önem vermektedir. Logomuzu resmi yazışmalarımızda, hizmetlerimizde, tanıtım faaliyetlerimizde, ürünlerimizde, tesislerimizde kısaca kurumumuzun kimliğini yansıtan ihtiyaç olan her yerde kullanacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Ana rengi turkuaz olan ancak kullanılacağı alan ve fona göre farklı renk alternatifleri olabilecek logo içeriğinde, bayrağımızın hilal ve yıldızı, Anadolu'nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi, tarihi Antakya kale surları, kanatlarında Selçuklu mimarisinin motiflerini taşıyan, aynı zamanda Antakya'nın tarihi su değirmenlerini ve mozaik zenginliğini anımsatan, barış ve özgürlüğün simgesi güvercin figürü, kentimizin bir başka simgesi Asi Nehri ve Antakya Belediyesinin adı ve kuruluş yılının simge ve temaları kullanıldı.''
Kaynak: AA