5 Yıldızlı Otel Gibi İlçe Devlet Hastanesi

Samsun'un Kavak ilçesindeki Devlet Hastanesi yapılan tadilat ve araç gerek takviyesi ile modern hale getirildi.

5 Yıldızlı Otel Gibi İlçe Devlet Hastanesi

Kavak Devlet Hastanesi’nde 2014 yılı Ocak ayında başlayan acil servis, poliklinik, yatan hasta 1. kat ve 2. kat servisleri, ameliyathane, doğumhane ve yemekhanede bakım, onarım tadilat çalışmaları tamamlandı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin öncülüğünde tamamlanan bu çalışmaların ardından birimlerde yine Genel Sekreterliğin desteğiyle tefrişat ve donanım açısından eksiklikler giderilerek yeni tıbbi malzeme ve eşyalar alındı. Hastanede tüm bölümler antibakteriyel PVS taban, granit ve laminat parke ve baskı beton olmak üzere toplamda 3 bin 500 metre kare taban döşemesi yapıldı.

Hastanelerinin Samsun-Ankara ve İstanbul kara yolu üzerinde Samsun'a sevk edilen hastaların uğrak yeri olduğunu belirten Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Bilgin, "Acil serviste trafik kazaları esnasında ve arrest durumunda bulunan hastalara müdahale edebilmek için Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın'ın talimatıyla ülke genelinde D grubu hastaneler içerisinde eşine zor rastlanabilecek nitelikte ve cihaz yönünden tam donanımlı resusitasyon odası kurulmuştur. Ayrıca hastanemizin bahçesinde acil sevklerde kullanılan 112 acil hava ambulansının inip kalkabileceği helikopter pisti de yapılmıştır. Bu sayede hastalarımızın nakilleri daha hızlı bir şekilde yapılabilecektir. Hastanemizin mevcut karayolundan hastaneye kadar olan 500 metrelik bağlantı yolu sıcak bitüm asfalt dökülerek yenilenmesi sağlanmıştır. Bağlantı yoluna hastanemizin tanıtımı için totem tabela yapılması sağlanarak Samsun-Ankara Devlet kara yolundan da rahatça görülecek bir şekilde yol kenarına yerleştirilmiştir" dedi.

Hastane bahçesinde, girişinde ve içerisinde bulunan tüm yönlendirme ve bilgilendirme tabela ve panoları yenilendiğini hatırlatan Başhekim Bilgin, "Hastane bahçesinde düzenlemeler yapılarak hastanemizin ihtiyacı olan kantin binası yapılmıştır. Engelli, hasta, hasta yakını ve personellere ayrı ayrı olmak üzere otopark alanları belirlenerek kullanıma açılmıştır. Hasta ve hasta yakınları, personel bekleme ve dinlenme alanları oluşturulmuştur. Hastane girişi ve bekleme alanları ve engellilere yönelik düzenlenen alanlara baskı beton yapılmıştır. Engelliler için yapılması gereken düzenlemeler mevzuata uygun bir şekilde yapılarak engelli dostu bir hastane haline dönüştürülmüştür. Hastanemizde sedye korunma tahtaları, hasta ve çalışan odalarına yapılan televizyonluk, tek kişilik dolapların tamamı yenilenmiştir" diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın ise Kavak Devlet Hastanesi'ni modern hale getirip gerek bölge halkının gerekse kara yolundan geçen vatandaşların hizmetine sundukları ifade etti.

Aydın, "Hastanemizde teknolojik altyapısı sağlanmış 35 kişilik eğitim salonu kurularak çalışanlarının farkındalıklarını artırmaya yönelik eğitimler düzenlenmektedir. Bu çerçevede her yıl iletişim, öfke kontrolü, stresle baş etme yöntemleri v.b yaklaşık 72 konu başlığı altında 196 saat eğitim gerilmektedir. Güler yüzlü, sevgi ve saygıyla çalışan personelimiz halka hizmet etmektedir. Hasta odalarında hasta mahremiyetine yönelik düzenlemeler yapılmış olup kişisel lavabosu olan LCD panel, TV mini buzdolabı mevcut hasta odaları kullanıma açılmıştır. Hasta ve yakını memnuniyet dilek ve öneriler göz önüne alınarak hastanemizde hasta memnuniyeti oranının yüzde 100'e çıkarılması hedeflenmektedir. Acil servis muayene alanı genişletilip modernize edilerek daha ferah bir ortamda hizmet sunumu sağlanmıştır. Hastanemiz teknolojik alt yapısı güçlendirilmiş bu kapsamda hastanemize hasta başı monitörler, defibilatör, otoskop, oftalmaskop, ve hasta transferinde kullanılmak üzere tekerlekli sandalyeler alınmış kullanıma başlanmıştır. Hastanemiz poliklinik katında bebek dostu hastane olunmasına uygun bebek bakım odası tefriş edilerek halkımızın kullanıma açılmıştır. Hastanemiz otelcilik hizmetleri çerçevesinde acil servis ve poliklinik alanlarında hasta bekleme alanları oluşturulmuştur. Bekleme alanlarımız oturma grupları ve LCD TV’lerle tefriş edilerek hastalarımıza konforlu dinlenme alanları sağlanmıştır. Çalışan memnuniyeti çerçevesinde hastanemiz yemekhanesini yenilenmiş, çalışanlarımızın daha nezih bir ortamda yemek yemeleri sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA