Ünye'de Lise Bahçesi Spor Alanına Dönüşüyor

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi'nin kullanılmayan bahçesi, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Ünye Belediyesi tarafından çocuk parkı, yetişkinler için spor alanı, fitnes aletleri, kamelya, yürüyüş yollarının olduğu bir spor alanına dönüştürülüyor.

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Temiz, kamu kurumlarında enerji verimliliği esas alınarak eski binaların dış cephe mantolamasının yapılması kanunu kapsamında Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teşvikleriyle lisenin dış cephesinin yenilemeye alındığını söyledi.

Bu çalışmada merkezi sistem bütçesinden gelen onarım ödeneği ile çalışmanın yapıldığını belirten Temiz, "Gelen 56 bin liralık ödenekle binamızın ön cephesi mantolandı ve ayrıca boyası yapılacak. Bizler ise Okul Aile Birliği olarak ön cepheden görüntü bozulmaması için spor salonumuzun ön tarafının boyama işlemini yaptıracağız" dedi.

Temiz, "Okulumuzun spor salonunun arkasındaki atıl ve kullanamadığımız kısım çocuk parkı, yetişkinler için spor alanı, fitnes aletleri, kamelya, yürüyüş yolları şekli ile dizayn edilecek. Bunun tüm masrafları ve bakımı Ünye Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu sayede burası okulların kapalı olduğu zamanlarda Liseler Mahallesi ve Ünye'nin hizmetine sunulmuş olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA