Patron emretti

Gezi olaylarında dünyayı ayağa kaldıran ancak Ferguson'da sessiz kalan CNN'e iki senatörün teşekkür telefonu açtığı iddia edildi. CNN yetkilileri de, 'Biz Yahudi patronumuzun emirlerini uyguladık' cevabını verdi

Patron emretti
ABD'nin St. Louis kentinde öldürülen 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown için başlayan isyan bir türlü sonlandırılamadı. 44 eyaletteki gösterilerde ikinci bir siyahi vatandaş da polis tarafından katledildi. Olayların büyümesi, CNN'in dikkatini çekmedi. Türkiye'deki Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapıp, hemen her fotoğrafı ve videoyu 'Türkiye'de polis şiddeti', 'Türkiye'de iç savaş' yorumlarıyla dünya gündemine taşıyan CNN, ABD'de meydana gelen olayları görmezden gelmesinin ödülünü aldı. İki sözde Demokrat senatörün CNN yönetimini aradığı ve 'Üç Maymunu' oynadığı için teşekkürlerini dile getirdiği belirtildi.

WATSON MUHABİR, ŞAŞMAZ DEĞİL!

CNN yönetiminin de, 'Yahudi patronumuzun emri, Ferguson'u görmezden gelmemiz şeklindeydi' dediği ifade edildi. Binlerce kişi CNN'in Atlanta'daki merkezi önünde toplanması nedeniyle kısa bir süre olsa da panik yaşadıklarını belirten CNN yöneticilerinin, özel korumalarla binadan ayrıldıkları ortaya çıktı. Gezi olaylarının yıldönümünde CNN'in İstanbul muhabiri Ivan Watson'ın 'Gözaltına alındım' tweeti dünyada gündem olmuştu. Ancak Ferguson'daki olayları izleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, ABD polisi tarafından darp edilerek gözaltına alınması da CNN'in dikkatini çekmemişti.

MUHAFIZLAR GERİ ÇEKİLDİ

Ulusal Muhafız birlikleri, Ferguson'dan geri çekildi. Ulusal Muhafızlar, polis ve göstericiler arasında çatışma çıkmasının ardından Vali Jay Nixon tarafından Pazartesi günü Ferguson'a sevk edilmişti. Gündüz gösterilerin sakin geçmesine rağmen gece göstericiler ve polis arasında yeniden çatışma çıktı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.