Hatay'dan Kısa Kısa

Dörtyol Atatürk Orta Okulu ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği, "Aile İçi Eğitim Semineri" sona erdi.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, bir otelde düzenlenen törende, günümüz şartlarında eğitimin artık zorunluluk arz ettiğini söyledi.

İlçede eğitim alanında büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Soytürk, "Eğitim tek başına kurumların üstleneceği bir görev değildir. Eğitim sadece aile tarafından da yapılamaz. Bu nedenle kurumlarımızın ailelerle birlikte müşterek bir çalışma izlemeleri zorunluluktur. Bu konuda ailelerin de bilinçlenmesi sağlanmalıdır" dedi.

Törene Dörtyol Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Payas Milli Eğitim Müdürü Ahmet Türkoğlu, okul aile birliği üyeleri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

- Dörtyol'da çöp toplama kampanyası
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, "Bütün Dörtyol El Ele" projesi kapsamında temiz bir çevre, deniz ve plaj için başlattıkları çöp toplama kampanyasına vatandaşlardan destek istedi.
Toksoy, belediye personelleri ile birlikte Yeniyurt sahilinden başlanan ve Öğme-iş sahiline kadar devam edecek olan çevre temizliği kampanyasına katıldı.

Çöp toplama kampanyasına vatandaşların katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Toksoy, tüm ilçede bir farkındalık duygusu uyandırmak istediklerini kaydetti.

Birçok vatandaşın destek verdiği temizlik çalışmasına, ilçede tatil yapan tatilcilerinde kampanya destek verdiği görüldü.


Kaynak: AA