Çodam Yaz Tatilinde Çocukların Gözdesi Oldu

Çocuklara yeteneklerini keşfetme, geliştirme ve kendini ifade etme imkanı sunan atölye çalışmaları ile Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi(ÇODAM), yaz tatilini iyi değerlendirmek isteyen Keçiörenli çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Çodam Yaz Tatilinde Çocukların Gözdesi Oldu

ÇODAM, psikolojik danışmanlıktan atölye çalışmalarına, liderlik kamplarından eğitim seminerlerine varan çeşitlilikteki faaliyetleriyle çocukların gözdesi haline geldi. Gazetecilik, Satranç, Yaratıcı Resim, Yaratıcı Drama, Ebru, Müzik ve Model Uçak branşlarında atölyeler açan merkez, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ile işbirliği halinde üstün yetenekli çocuklara yönelik özel atölye çalışmaları da gerçekleştiriyor. Atölye faaliyetlerinde çocukların, bilimsel ve sosyal sorgulama yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunuluyor.

ÇOCUKLARA PSİKO-SOSYAL DESTEK DE VERİLİYOR
Uzman psikologlar rehberliğinde danışmanlık hizmeti veren Merkez, aileler için çocukların gelişimlerini destekleyecek ve farkındalıklarını arttıracak eğitim seminerleri de düzenliyor. Merkez, aynı zamanda parçalanmış aile çocukları, yetim çocuklar, kırsaldan göç etmiş aile çocukları, çocuk işçiler, engelli çocuklar, sokak çocukları, madde bağımlısı çocuklar, suça itilmiş çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı ve risk altındaki çocuklarla ilgili gerekli psiko- sosyal destek hizmet programları sunarak önleyici ve koruyucu çalışmalar da yapıyor. Çocuk işçiliği konusuna da eğilen ÇODAM, yerel yönetimlerin bu konuya duyarlılığının arttırılması, çocukların sokağın ve iş yaşamının olumsuz etkilerinden korunabilmesi ve onların risklere karşı bilinçlendirilmesi için, özellikle bu çocuklarla ilk karşılaşan birim olan zabıta müdürlüklerinde görevli personele yönelik seminerler gerçekleştiriyor.

TATİLLERDE LİDERLİK KAMPI
ÇODAM’ın her sömestr ve yaz tatillerinde gerçekleştirdiği geleneksel Bilim Haftaları ve Liderlik Kampları ise çocuklar için bir çekim merkezi oluyor. Okullarla işbirliği içindeki çalışmalarını da sürdüren ÇODAM, eğitim-öğretim yılının açılış dönemlerinde okula yeni başlayan çocukların oryantasyon sürecini desteklemek amacıyla veli seminerleri düzenliyor. Ayrıca okula yeni başlayan çocuklara her sene kırtasiye malzemesi dağıtılıyor.
Kaynak: İHA