Canik'te Sünnet Şöleni

Canik Belediyesi tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen 'Canik Sünnet Şöleni' kapsamında 130 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Minikler, kendileri için düzenlenen eğlencede ise doyasıya eğlendi.
Canik Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu yıl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gazi ve Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi işbirliğiyle 19.'sunu düzenlediği Sünnet Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eğlenceye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şölen kapsamında sünnet olan 130 çocuk, kendileri için düzenlenen eğlencede gönüllerince eğlendi.

Sünnet şölenine katılanlara teşekkür eden Başkan Osman Genç, "Bizler belediyeciliği, sadece şehrin fiziki anlamda gelişimi ve hayat standardımızın yükselişi olarak algılamıyoruz. Bunun yanında sosyal belediyecilik ilkesiyle beraber halkımızın ve Caniklilerin sosyal ihtiyaçlarına da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu anlamda onları mutlu bireyler olarak yetiştirmek bizlerin görevi. Çocuklarımızın yarına hazırlanmasında ailelerimize de büyük görevler düşüyor" dedi.

Sürpriz etkinliklerin düzenlediği şenlikte minikler, çeşitli gösterilerle eğlenirken, sihirbaz Erkin de çocuklara hoş vakit geçirtti. Sihirbaz Erkin’in gösteri sonunda şapkanın içerisinden Türk Bayrağı çıkarması büyük alkış aldı. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve miniklerle fotoğraf çekinen Başkan Genç, sünnet olan çocuklara oyuncak hediye etti. Etkinlik sonunda Sünnet Şöleni'ne katılanlara etli pilav da dağıtıldı. Hayatlarının en güzel günlerinden birini yaşayan ve üstü açık otobüslerle şehir turu atan çocuklar, şölenin keyfini çıkardı.

Muhtarlıklar vasıtasıyla tespit edilen 130 çocuğun sünnet işlemleri, hastanelerde hijyenik şartlara uygun bir şekilde, yeni yöntemlerle yapıldı. Uzman doktorların görev aldığı sünnet işlemlerinde çocuklar sağlıklı ve hijyenik bir ortamda erkekliğe ilk adımı attı. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nün organizasyonunda sünnet olan çocukların sünnet kıyafetleri de belediye tarafından karşılandı.
Kaynak: İHA