Bonzai Sağlıkçıları Canından Bezdirdi

Son zamanlarda bonzaiden komaya girenlerin artması sağlıkçıları zor durumda bırakıyor.

Bonzai Sağlıkçıları Canından Bezdirdi
İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde de sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Uyuşturucu kullananların tedavisi için ayrı bir birim kurulmasını isteyen Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, İnegöl Kaymakamlığı, savcılığı ve hastane yönetimini göreve çağırdı.
Yaşanan olayları gözleri ile gördükten sonra acil servis önünde açıklama yapan Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, “Son günlerde uyuşturucudan hastanelik olanların sayısında artış var. Bir günde 10 civarında gencimiz bonzaiden hastanelik oldu. Ambulanslarımız ve emniyet ekiplerimiz olaylara yetişmekte zorluk çekiyor. Yetkililerimizden derhal müdahale istiyorum. Artık bu iş çığırından çıktı” dedi.

ACİL SERVİSİN CAMLARINI KIRDILAR
Uyuşturucudan fenalaşıp acil servise getirilen gençleri normal hastalarla aynı ortam da muayene etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Aydın, “Sağlık çalışanları ile emniyet ekiplerimiz bu muayene sırasında zor durumda kalıyor. Uyuşturucu kullanan gençler acil serviste küfürler edip, çevreye zarar verebiliyor. Geçtiğimiz günlerde acilin camlarını kırdılar. Diğer hastalar mağdur olup acil servisi terk ediyor. Yetkililerden rica ediyorum, bu meseleye acilen çare bulsunlar” diye konuştu.

YENİ BİRİM TALEBİ
Uyuşturucu kullanan gençler için farklı birimin oluşturulmasını isteyen Aydın, “Alkol ve uyuşturucu komasına giren insanlarımız için ayrı bir birim kurulmasını, ayrı sağlık çalışanı ve ayrı güvenlik gücü ekibi görevlendirilmesini istiyorum. Gerçekten normal hastalarımız artık bu durumdan mustarip. Tedavilerini yarıda bırakıp gidenler oluyor. Sağlık çalışanlarımız da artık bu tür olaylardan şikayetçi. Bir an evvel İnegöl Kaymakamlığı'nı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi ile savcılığı göreve çağırıyorum. Cezalar caydırıcı olsun. Bir günde 10 kişi hastanelik oldu. Bir an önce çözüm istiyoruz. Gerçekten imdat diyoruz. İnegöl’de AMATEM’in kurulma imkanı yok, ama ufak bir birim oluşturulabilir. İlk tedavi yeni açılan birimde yapılır, sonrasında Bursa’ya sevk olur” dedi.

Kaynak: İHA