Başkan Şahin’den İşsizlikle Çetin Mücadele

İzmir’in kuzeyinde yer alan ve nüfusu her geçen gün hızla artan Menemen’de işsizlikle mücadele başlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü bünyesinde kurduğu İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla işveren ve işsizleri buluşturuyor.

Başkan Şahin’den İşsizlikle Çetin Mücadele

İzmir’e göç edenlerin ilk tercih ettiği yer haline gelen Menemen’in nüfusunun bugün 150 bine ulaştığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tarıma dayalı ekonomiye sahip Menemen’de işsizliği önlemek adına iş arayan işsizler ile işçi arayan işverenleri buluşturduklarını açıklayarak “Sadece 2014 yılı içerisinde Menemen Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne iş başvurusunda bulunan 613 hemşehrimizden 326’sına, Menemen ile çevre il ve ilçelerindeki 178 farklı işletmede istihdam olanağı sağlanmıştır. Menemen ve yakın çevresindeki işletmelerle sıkı bir iletişim halinde olan insan kaynakları müdürlüğümüz, işçi talebi olan işletmelere belediyemiz işsiz vatandaş havuzunda kayıtlı bulunan vatandaşlarımızı yönlendirmektedir. İş arayan vatandaşlarımızın bilgilerini güncel tutarak, işletmelere talep ettikleri meslek dalına uygun işçileri yönlendirmekteyiz” dedi.

“YÜKSEKOKUL VE FAKÜLTE MEZUNLARI DA İŞSİZ”
TÜİK’in 2014 Mayıs ayı verilerine göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,8 iken, bu oranın İzmir’de yüzde 15,4 olduğuna dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, vasıfsız işçilerin yanı sıra eğitimlilerin de işsiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

Şahin şöyle konuştu: “Belediyemiz hoparlöründen yapılan iş ilanlarına rağbet her geçen gün artmakta. İş başvurusunda bulunanlar arasında vasıfsız işçilerin yanı sıra elektik mühendisi, makine mühendisi, veteriner, öğretmen, özel güvenlik görevlisi, şoför, pazarlamacı, garson gibi farklı meslek sahipleri de bulunmakta. Sunduğumuz hizmetler sonucunda son olarak Manisa’da faaliyet gösteren Vestel firmasında 21 işçi istihdam olanağı bulmuştur. İnsan kaynakları müdürlüğümüz, işçi ve işvereni buluşturma oranı dikkate alındığında bugün İzmir’deki 15 İŞKUR Hizmet Noktası arasında birinci sıradadır. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, iş arayan işsizler ile işçi arayan işverenleri buluşturmaya devam edeceğiz.”
5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Menemen’de işsizlik sorununa çözüm üretebilmek adına 10 yıl kadar önce başlattıkları Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde sona gelindiğini, kısa süre içerisinde belirlenen alanda fabrikaların kurulmaya başlanacağını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin şöyle devam etti: “Belediyemizin insan kaynakları müdürlüğü İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla bir taraftan işçi ve işverenleri buluştururken, ilçemizde işsizliği önlemede büyük fayda sağlayacak Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız da hızla devam ediyor. 920 bin metrekare arazisi ve genişlemeye müsait yapısıyla Türkiye'nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi bölgesi, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.”
“GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ”
Ülkemizde her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm için yeni girişimciler de ortaya çıkarmak gerektiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve küçük işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla Menemen Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” düzenlendiğini açıkladı.

Başkan Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm için yeni girişimciler de ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu sebeple girişimcilik konusuna büyük önem veriyor, insanımıza istihdam olanağı sağlayacak her projeye var gücümüzle destek veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalardan birisi de, KOSGEB ile işbirliği içerisinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlemek oldu.”
Kaynak: İHA