Antalya’da Korkutan Yangın

Antalya’nın merkez Kepez ilçesinde makilik alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Antalya’da Korkutan Yangın
Çevredeki evler ve bir tesisin LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) tankına yaklaşan alevler, Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.
Kepez ilçesi Duraliler Mahallesi Duraliler Ortaokulu’nun arka tarafındaki makilik ve sazlık alandan saat 10.00'da belirlenemeyen nedenle alevler yükselmeye başladı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede alevler ilerledi. Mahalle sakinleri durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 4 arazöz, 10 itfaiye aracı ve 30 orman işçisi çalışma başlattı. Alandaki yangın kısa sürede bölgede beton üretimi yapan tesisin sınırına dayandı. Tesis işçileri beton mikserlerinin hortumu ile yangına müdahale etti. LNG tankı ise belediye ekipleri tarafından sürekli soğutuldu.

Vatandaşlar yangının başladığı alanın yakınında bulunan keçilerini güvenli yere götürürken, makilik alanda bulunan boş arı kovanları da yandı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA